Bugun...



Muğla’da orman yangınları için mobil istasyonlar oluşturuldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi orman yangınları için Bodrum, Fethiye, Milas ve Seydikemer ilçelerinde mobil istasyon kurdu. Mobil istasyon ekipleri 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle göreve başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2022 12:25:16 Tarih: 04-06-2022 12:23

Muğla’da orman yangınları için mobil istasyonlar oluşturuldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi bünyesinde oluşturulan mobil istasyonlar orman yangınlarını oluşabileceği kırsal bölgelerde konuşlandırıldı. 1Haziran tarihinden göreve başlayan ekiplerin Muğla iline bağlı Seydikemer Kadı, Fethiye Karaçulha Hali ve Milas Koru Köyü’nde konuşlandırıldığı belirtildi. Mobil istasyon ekipleri olası yangın olaylarının en fazla yaşandığı 11.00 ile 19.00 saatleri arasında görev yapacak. Mobil istasyon ekipleri bölgede olası bir konut ve orman yangınına en kısa sürede müdahale edecek.

 

Bodrum Liman’da Öncü Mobil İstasyon

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin yanı sıra turizm merkezlerinde de mobil istasyon kurdu. Yaz aylarında yoğun nüfus ve trafik artışının yaşandığı Bodrum’da öncü mobil istasyonu göreve başladı. Bodrum Yat Limanında göreve başlayan öncü mobil istasyon aracı şehir merkezinde olası bir araç kazasına ve araç yangınına anında müdahale edebilecek.

 

 

Kırsal Mahallelere 150 Yangın Tankeri

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından olası konut, ahır ve orman yangınları açısından hassas olan kırsal mahallelere 150 adet su tankeri dağıtıldı. 3 ton ile 4,5 ton arasında değişen su tankerleri sayesinde yangınlara ilk müdahale yapılabilecek. İl genelinde itfaiye ekipleri için 1113 adet su alma noktası oluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi il genelinde 13 grup amirliği, 25 istasyon 38 noktada 489 personel ile görev yapıyor.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI