Bugun...



Muğla Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 buçuk yılda 3 bini aşkın anjiografik işlem, Bin 200 stent ve 200’ü aşkın baypas cerrahisi gerçekleştirilen hizmetler neticesinde “Kalp Merkezi” unvanını kazandı. Merkezde açık kalp ameliyatları yapılmaya başladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-02-2021 13:47

Muğla Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi oldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve İl Sağlık Müdürü İskender Gencer Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ile Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Buğra Harmandar, “Kalp Merkezi” hakkında bilgi verdi.

 

 

AÇIK KALP AMELİYATLARI GERÇEKLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI

 

Kalp Merkezi bünyesinde  Kardiyoloji Bölümü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, Çocuk Kardiolojisi Bölümü, 2 adet Kataterizasyon ve Koroner Anjiografi Laboratuvarı, 3 adet Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi, 8 yataklı 3.basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı ve 12 yataklı 2.basamak Koroner Yoğun Bakım bulunduğunu belirten Togan “Pediatrik ve özellikle kompleks yenidoğan açık kalp ameliyatları açısından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Referans hastane olma özelliğinde olup, yenidoğan ve kompleks pediatrik açık kalp ameliyatları için çevre illerden başvuran hastaları kabul ederek açık kalp ameliyatları gerçekleştirmektedir” diye konuştu. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi Sorumluluğunu Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Buğra Harmandar yürüttüğü belirtildi.

Vali Orhan Tavlı, “Başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımıza, Milletvekillerimize, Bakanlık yetkililerine ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI