Bugun...



MUÇEP, DSİ önünde “Su hakkımızı talep ediyoruz” açıklaması yapacak

Muğla Çevre Platformu tarafından DSİ İl Müdürlüğü binası önünde “Su hakkımızı talep ediyoruz” eylemi ve basın açıklaması yapılacağı açıklandı.. Açıklamada "Bodrum'da yaşanan su bütçesi açığının ve su yetersizliğinin temel nedeni budur. Hukuksuz su tahsisine devam edildiği takdirde susuzluk sorunu gelecekte Muğla bölgesinin tamamına yayılacaktır" denildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-11-2023 17:59:00 Tarih: 04-11-2023 17:55

MUÇEP, DSİ önünde  “Su hakkımızı talep ediyoruz” açıklaması yapacak

Muğla Çevre Platformu tarafından DSİ İl Müdürlüğü binası önünde “Su hakkımızı talep ediyoruz” eylemi ve basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlediği çevre eylem ve etkinlikleri ile bilinen Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Muğla DSİ İl Müdürlüğü önünde 8 Kasım 2023 tarihinde eylem ve basın açıklaması yapacağını duyurdu.

 

TERMİK SANTRALLERİN TAHRİBATI KATLANARAK DEVAM ETMEKTEDİR

MUÇEP’ ten yapılan açıklamada “Su Hakkımızı Talep Ediyoruz!Muğla bölgesi halkı, yargı kararına rağmen faaliyetlerine devam eden üç termik santral nedeniyle uzun yıllardır çok büyük ekolojik, sosyal ve ekonomik yıkımlarla karşı karşıyadır. 1996 yılında Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri için çevreye verdikleri zararlar nedeni ile kapatma kararı verilmiş ancak bu karar hala uygulanmadığı için santrallerin neden olduğu tahribat katlanarak devam etmektedir.Ekolojik yIkımların yeni bir boyutunu Muğlalıların su hakkının gasp edilmesi ile birlikte yaşamaya başladık. Halkın içme ve kullanma suyu ihtiyacı öncellikle karşılanması gerekirkenbölgemizin su varlıkları hukuksuz șekilde faaliyetlerini sürdüren termik santrallerin kullanımına tahsis edilmesi nedeni bugün susuzlukla karşı karşıyayız” denildi.

BODRUM'DAKİ SUUSZLUK TÜM MUĞLA’YA YAYILACAK

MUÇEP açıklamasının devamında ise “Bodrum'da yaşanan su bütçesi açığının ve su yetersizliğinin temel nedeni budur. Hukuksuz su tahsisine devam edildiği takdirde susuzluk sorunu gelecekte Muğla bölgesinin tamamına yayılacaktır. Devlet Su işleri'nin Su Tahsisi Yönetmeliği'ne aykırı olarak yaptığı bu tahsise karşı tüm Muğlalılar olarak su hakkımızı birlikte savunmamız yașamsal bir zorunluluğa dönüşmüştür.8 Kasım 2023 Çarșamba günü saat 11:00'de Muğla'da DSi Șube Müdürlüğü Önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm Muğlalıları davet ediyoruz. Basın açıklaması sonrasında yurttaşlar olarak su hakkımızın iade edilmesini talep eden dilekçelerimizi DSi'ye teslim edeceğiz” ifadeleri ile açıklama son buldu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI