Bugun...



Mısırlı ressam göçmen kaçakçısı İstanköy'de casusluktan tutuklandı

Bodrum'dan göçmenlerin kaçışlarını organize eden Mısırlı ressamın casusluk ve VIP göçmen kaçakçılığı nedeniyle tutuklandığı açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-04-2021 15:44:06 Tarih: 25-04-2021 15:37

Mısırlı ressam göçmen kaçakçısı İstanköy'de casusluktan tutuklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden lastik bota bindirdiği sekiz göçmeni yaklaşık iki hafta önce 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) adasına geçirirken Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalanan 43 yaşındaki Mısırlı ressam Hani Samir, Suriyeli üst düzey bürokrat ve zenginleri İtalya’ya kaçırdığı ve casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. Yunanistan’ın önde gelen yayın organlarından www.protethema.gr haber sitesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde 43 yaşındaki Hani Samir’in Yunanistan’daki askeri üslerede teknik ressam olarak girdiği ve casusluk yaptığı ortaya çıktı.

 

GÖÇMENLERLE AYNI BOTTA YAKALANDI

 

Mısırlı ressam Hani Samir iki hafta önce bot ile İstanköy Adası yakınlarında Yunanistan sahil güvenliği tarafından sekiz göçmen ile birlikte bulunduğu ve adaya yarım mil kala  lastik botta yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi

 

 

SURİYELİLERE VIP KAÇAKÇILIK HİZMETİ VERİYORDU

 

Samir’in üzerinde ve İstanköy Adası’nda kaldığı pansiyonda yapılan aramalarda cep telefonu ile bilgisayarına el konulduğu ve buradan elde edilen bilgilerde Suriyeli bürokrat ve zengin iş insanlarını Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa’ya kaçırdığı ayrıca askeri üslere ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi. Yapılan soruşturmada Samir’in  6 ay önce  İstanköy adasında çökertilen Lübnan, Fas, Suriye ve Mısırlı göçmen kaçakçılığı şebekesi  ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Samir’in göçmen kaçakçılığında Suriye ve Türkiye üzerinden gelen zengin mültecilere VIP hizmet verdiği ve casusluk nedeniyle tutuklandığı soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 

CASUSLUK SUÇLAMALARINI RED ETTİ


Mısırlı Samir’in çıkarıldığı ilk duruşmada “Ben casus değilim, teknik ressam ve yağlı boya resim yapan bir sanatçıyım. Askeri tesislerin bulunduğu bölgenin resimlerini çekmemin amacı o bölgenin yağbı boya tablosunu yapmaktı, yasak olduğunu bilmiyorum” dediği açıklandı. Samir tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI