Bugun...



Milaslı dağcılar şehitler anısına zirve tırmanışı yaptı

Muğla’nın Milas ilçesindeki lisanslı dağcılar Aydın’ın en yüksek dağlarından Madran Dağı’na Şehitler Anısı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2022 14:07

Milaslı dağcılar şehitler anısına zirve tırmanışı yaptı

Muğla’nın Milas ilçesindeki Milas Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü’nün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında 12 lisanslı dağcı ile birlikte gerçekleştirdiği zirve tırmanışı Aydın ilinin en yüksek dağlarından 1830 metre rakımlı Madran Dağı’nda düzenlendi.

 

EKSİ 10 DERECEDE 12 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

 Kulübün başkanı Baki Çetinkaya öncülüğünde gerçekleştirilen zirve tırmanışında şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çetinkaya yaptığı açıklamada Toplamda 12 kilometrelik yürüyüşle, karlı ve sert esen rüzgarın etkisiyle yer yer -10 derecede hissedilen soğuğa rağmen yürüyüşün ve zirvenin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek “107 yıl önce tarihimizin akışını değiştiren kahraman ecdadımız, bu şanlı mücadelede vatan topraklarını korumak için  şehitlik mertebesine ve gazilik için bir an olsun gözünü kırpmadan gövdelerini siper etmişlerdir. Milas Dağcılık ailesi olarak Çanakkale Zaferinde bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI