Bugun...



Milas’da düzenlenecek tarım fuarına İskoçlar’da katılacak

İasos Mahalle Meclisi Derneği Hülya Canko Scobie MİTSO Başkanı Reşit Özer ile görüştü. Scobie Mart ayında düzenlenecek Milas Tarım Fuarı’na İskoçya’dan bir heyetin katılacağını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-01-2024 11:57

Milas’da düzenlenecek tarım fuarına İskoçlar’da katılacak

İasos Mahalle Meclisi Derneği Hülya Canko Scobie MİTSO Başkanı Reşit Özer ile görüştü.

Canko görüşme sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ziyaretimize Cumhuriyet Halk Partisi Kıyıkışlacık mahalle sorumlumuz Sayın Ersin Tunca ve mahalle delegemiz Sayın Erkan Güzel de katıldılar. Mahalle sorumlumuz Ersin Tunca aynı zamanda Kıyıkışlacık Mahallesi Muhtar adayımız. 2024 Mart ayı yerel seçimlerinde seçilmesi durumda Kıyıkışlacık için gerçekleştirmek istediği projelerini Sayın Özer’e aktardı.

 

Şahsım, İasos Mahalle Meclisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadrosunda yer alıyorum. 2024 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milas Belediye Meclis Üyeliği için Aday Adayı oldum.Milas’ımızın ekonomik kalkınmasını, iş istihdamını artırmasını ve özelikle kadınların ve gençlerin üretimde katkı sağlamasını hedefleyen bir çok proje geliştirdim. Meclisimizde etkin bir üye olacağıma inanıyorum ve seçilirsem projelerimi hayata geçirme fırsatı bulmayı umuyorum.

 

Bu projelerimden bir kaçını özetlemem gerekirse; Milas’ımız tarihi zenginlikleriyle kültür turizminin merkezi olabilecek bir kent özelliğine sahip. Kültür turizmini 12 aya yayarak turizmi canlandırmak hedeflerim arasında. İç ve dış turizmi geliştirecek çalışmaları hızlandırmak istiyorum.

 

Milas’ımız Tarımsal ürün konusunda zengin çeşitliliğe sahip ve coğrafi konumuyla dünyanın gözde ticaret merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip. Milas’ımızı dünya çapında bir marka olarak tanıtmak amacındayım. Bu kapsamda, Mart ayındaki Tarım Fuarına Türk-İskoç Ticaret Odası’ndan bir heyetin ülkemize  gelerek Milas’ımızdaki iş insanlarıyla buluşmasını organize etmeyi planlıyorum. Daha sonra, Mayıs ayında Milas’ımızdan iş insanlarıyla İskoçya ziyareti düzenleyerek, oradaki iş insanları ve yatırımcılarla Türk girişimcilerimizi bir araya getireceğiz. MİTSO Başkanımız Sayın Reşit Özer ile yurtdışı ticari ilişkileri geliştirici planlar yapıyoruz. Kendisine verdiği destek ve işbirliği için teşekkür ediyorum.

 

Küresel ısınmadaki artış, iklim değişikliği ve doğal kaynaklarımızın hızla azalması karşısında bir doğa sever olarak alternatif enerji konularına odaklamak istiyorum. Şu anda, bioenerji ve güneş enerji santrallerinin kurulumu üzerine çalışmalar içindeyiz.Tüm bu projeler için finansal destek gerekecek. Avrupa Birliği Hibeleri, Dünya Bankası kredileri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi kaynakları Milas’ımızdaki girişimcilerin faydalanabileceği şekilde yönlendirmek için çaba harcayacağım.

 

Projelerimin alt yapıları hazır, güçlü ilişkilere sahibim. 2024 yılında yüksek katma değerli sürdürülebilir tarımsal kalkınma, turizm ve ticareti geliştirici çalışmalarla Milas’ımızda ivmeli yükseliş yaşanacak. Bir Cumhuriyet kadını olarak buna katkı sağlamaktan gurur duyacağım.Projelerimi hayata geçirebilmem, yaşadığım coğrafyaya ve belediyeme faydalı olabilmem için MİTSO’nun desteğini beklediğimi Sayın Özer’e ilettim. Sayın Özer bu konuda her zaman desteğe hazır olduğunu söyleyerek yıl içinde yapmak istediği organizasyonlardan bahsetti. Toplantımız Milas’ımız için iyi dileklerle sonlandı. 02.01.2024

 

Hülya Canko Scobie

-İasos Mahalle Meclisi Derneği

Yön. Kr. Bşk

-Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadro

-Milas Belediye Meclis Üyesi A.Adayı




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI