Bugun...



Marmaris orman yangını büyüyor 1 personel şehit oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Genel Müdürlüğü bir personelin söndürme çalışmaları sırasında şehit olduğunu duyurdu. Marmaris İçmeler de çıkan orman yangınına müdahale eden Marmaris Beldibi nde konuşlu yangın söndürme ekibinde görevli Görkem Hasdemir şehit oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-06-2021 14:19:28 Tarih: 27-06-2021 13:50

Marmaris orman yangını büyüyor 1 personel şehit oldu

Saat 10.15 sıralarında İçmeler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa süre içerisinde yangın büyüdü. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve belediye yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangına karadan yangın söndürme ekipleri havadan da helikopterlerle müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle gökyüzü beyaz dumanla kaplandı. Alevler, turizm işletmelerinin yakınlarına kadar ulaştı. Yangın, bölgede bulunan yerli ve yabancı turistler, işletmeciler tarafından endişeyle izlendi.

 

“İLK HELİKOPTER BÖLGEYE 30 DAKİKA SONRA GELDİ”

 

Bölgede bulunan görgü tanıklarından Korkut Baltacıgil,  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yangın Marmaris ile İçmeler arasında ormanlık bir tepe var orada çıktı. Yangın saat 10.00 sıralarında başladı, devam ediyor şu anda. Yangın ilk başta çok ufak bir noktadan başladı ama çok hızlı bir şekilde yayıldı. Orada elektrik teli var, zannediyorum elektrik kablolarından yangın çıkmış olabilir. Ayrıca hava da çok sıcak ve kuru. 4 helikopter var şu anda müdahale etmeye çalışıyorlar. İlk helikopter bölgeye 30 dakika sonra geldi. Çok yoğun bir duman var, tahmin ettiğim kadarıyla tepenin arkası ciddi derecede yanıyor.”

 

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

 

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 10:30'da çıkan yangına 10:40'ta ilk müdahalenin yapıldığını, bölgeye 6 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 35 arazöz sevk edildiğini duyurdu. OGM daha sonra yangına müdahale eden helikopter sayısının 10’a, ilk müdahale aracının 7’ye arazöz sayısının 78’e, dozer sayısının da 6’ya çıkarıldığını duyurdu.

 

Marmaris Belediyesi de “Ciğerlerimiz yanıyor. İçmeler Mahallesi Ilıca mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye, Orman İşletme ve belediye ekiplerimiz müdahale etmektedir. Yangını bir an önce söndürmek için tüm ekipler var güçleriyle çalışmaktadır. Temennimiz büyümeden söndürülmesidir.” paylaşımında bulundu.

 

 

LPG TANKLARI BOŞALTILDI

 

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, turistik yerlere çok yakın olan bölgede çıkan yangın dolayısıyla can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Oteldeki müşterilerin dumandan zarar görmemesi için tedbirlerin had safhada olduğunu ifade eden Kaymakam Ersoy, “Otel yerleşim yerlerinde bulunan benzin ve LPG tankları boşaltıldı. Yangın, henüz kontrol altına alındı diyemeyiz” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İçmeler'de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI