Bugun...



Limak Holding'ten Yalı mahallesi Barbaros koyuna dev turistik yatırım

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanları kıyımı ile Muğlalıların tepkisini çeken Limak Holding'in Bodrum’un Gökova’ya açılan kalbi Barbaros Koyu’ndaki SİT alanında tel yapmak için ÇED başvurusunda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-12-2023 18:55:43 Tarih: 12-12-2023 11:46

Limak Holding'ten Yalı mahallesi Barbaros koyuna dev turistik yatırım

 

 

Limak A.Ş.’nin Bodrum’un Yalı Mahallesi Barbaros Koyu sahilinde 36 bin metrekarelik denize sıfır arazide  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı ihaleyi 49 yıllığına tahsis hakkını kazandıktan sonra hazırladığı 214 odalı otel, havuzlar, spa, barlar, restoranlar olan projeye ruhsat almak için ÇED (Çevre Etkileşim  Değerlendirme) Başvurusu yaptı. Şirket ÇED olumlu raporunu almak için

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

 

BAKANLIK RESMEN DUYURDU

Bakanlık, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde inşa etmek istediği otel ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattığını duyurdu.

 

OTEL İÇİN 354 MİLYON TL. AYRILMIŞ

Proje tanıtım dosyasına göre şirket, 36 bin metrekarelik alana 214 odalık bir otelin yanı sıra havuzlar, restoranlar, barlar, fitness, sauna ve spa alanları ile depo ve idari ofisler yapmayı planlıyor. 428 kişi kapasiteli otel için şirket 354 milyon 244 bin 77 TL bütçe ayrıldığı belirtildi.

ORMAN VE DOĞAL SİT ALANI

Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına göre orman alanında kalan proje sahası aynı zamanda Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Doğal sit gösteriminde yer alıyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI