Bugun...



Kuvayi Milliye’nin kahramanları Milas’ta yaşayacak

Muğla’nın Mileas ilçesinde yurdun dört bir tarafı işgal altında iken, düşmana karşı dik duruşun simgesi isimler anısına Milas Belediyesi tarafından Kuvayi Milliye Anıtı, Milas-Yatağan-Bodrum Kavşağı’ndaki Milli Mücadele Parkı’nda açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2024 14:46

Kuvayi Milliye’nin kahramanları Milas’ta yaşayacak

Muğla’nın Mileas ilçesinde yurdun dört bir tarafı işgal altında iken, düşmana karşı dik duruşun simgesi isimler anısına Milas Belediyesi tarafından Kuvayi Milliye Anıtı, Milas-Yatağan-Bodrum Kavşağı’ndaki Milli Mücadele Parkı’nda açıldı.

Milas ilçesinde Milaslı Kuvayi Milliye heyetinin önemli isimlerinin anısına ithafen hazırlanan anıt için açılış töreni düzenlendi.

İlk konuşmayı yapan Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Sorumlusu Ernur Öztekin, “Milas Kuvayı Milliye hareketi, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in işgal edildiği gün kurulmuş olup, Milas Firuzpaşa Mahallesi’nde yer alan teşkilat binasında Kuvayı Milliye heyeti toplanmıştır. Karargâh Komutanı Müftüzade Osman Zeki Bey komutasında Milas Müfrezesi Çine’deki 57. Tümene katılmasının ardından, Yörük Ali Efe’nin Milli Aydın Alayı ile birlikte Aydın Köşk ve Nazilli’deki çarpışmalara katılarak büyük yararlılık göstermiştir. Milas Kuvayı Milliye Anıtı, “Alper Çınar Heykel ve Seramik Atölyesi” sanatçılarından oluşan bir ekip ile tasarlanmış ve uygulaması yapılmıştır. Anıtımızın merkezinde “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” yer almakta olup, her iki yanında Kuvayı Milliye Heyeti Üyesi “Müftü Mehmet Rüştü Efendi” ile ​“Karargâh Komutanı Osman Zeki Bey” ve tüm Milas Kuvayı Milliye hareketine katılmış olan kahramanlarımız adına tasarlanmış iki farklı temsili heykelden oluşmaktadır. Anıtın önünde ise ulusal mücadelemize hizmet vermiş tüm kahramanlarımız adına İstiklal madalyamız yer almaktadır.” dedi.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da “1919’da yurdun dört bir tarafı işgal altında iken, düşmana karşı dik duruşun simgesi isimler…Milaslı Kuvayi Milliyeciler… Bugün Milas Şehitleri ve Kuvayı Milliye Anıtı Projesi’ni tamamlamanın gururuyla bahar ayının ilk gününde Milli Mücadele Parkı’mızda sizlerle bir araya geldik. Bu anıt, ilçemizin tarihine, kahramanlarına ve kültürüne olan derin bağlılığımızın bir ifadesidir. Kuvayı Milliye Anıtı’mız; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milas Kuvayı Milliye Heyeti Üyesi ve Nazilli Murahhası Milas Müftüsü Mehmet Rüştü Efendi (Özer), Kuvayı Milliye Karargâh Komutanı Müftüzade Teğmen Osman Zeki Bey (Özer) ve Milas Milli Mücadele Dönemi kahramanlarının anısına adanmıştır. İki temsili heykel ve bir İstiklal Madalyası modeliyle, onların fedakârlıklarını ve cesaretlerini yaşatmayı amaçlıyoruz. Gururluyuz, mutluyuz…” dedi.

Konuşmaların ardından anıtın açılış kurdelesi kesildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI