Bugun...



Kötü hava şartları tur teknesini parçalayıp batırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kötü hava koşulları ve şiddetli rüzgar nedeniyle iskeleye bağlı bulunan 21 metre uzunluğundaki tur teknesi parçalanarak battı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-12-2021 15:59:52 Tarih: 24-12-2021 10:17

Kötü hava şartları tur teknesini parçalayıp batırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık bir haftadır etkili olan soğuk ve şiddetli rüzgarlı hava etkili olmaya devam ediyor. Yalıkavak Mahallesi iskelesinde bağlı bulunan 21 metre uzunluğundaki günübirlik ahşap tur teknesi sert dalgalarla beton iskeleye vurarak parçalandı ve battı. Yaklaşık 500 bin TL. civarında olan tur teknesinde büyük hasar meydana geldi. Sahibi tespit edilmeyen ve kaptanıda ortalarda olmayan teknenin kurtarılması için iskeledeki balıkçılar seferber oldu. Tekneyi halatlarla ön, arka ve yanlarından bağlayarak tamamen batması önlendi.

 

 

Yarıya kadar sulara gömülen tur teknesinin ihmalden battığı belirten denizci 36 yaşındaki Mehmet Kılıç “Bu tamamen ihmalden kaynaklanan bir olay. Havanın şiddetli olacağı belliydi, gerekli duyurular yapıldı. Ya ahşep tekneyi buradan çekeceksin yada çekmediysen içinde personel bulundurup usturmacaları etrafına yığacaksın. Tekneyi sahipsiz başıboş bırakırsan olacağı budur. Şimdi ümidimiz burada durduğu yerde dahada batım akaryakıt kirliği yaratmaması” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI