Bugun...



Koruma altındaki Gelincik’i kürekle öldürdü, kurumlar peşine düştü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayvanlarını öldürdüğü iddiası ile koruma altında olan gelinciki kürekle kafasına vurarak öldüren ve bunu sosyal medyadan paylaşan M.Ü. hakkında soruşturma başlatıldı.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2021 19:03

 Koruma altındaki Gelincik’i kürekle öldürdü, kurumlar peşine düştü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan M.Ü.’nün bugün sosyal medyada yaptığı paylaşımda bir gelinciği hayvanlarına zarar verdiği gerekçesiyle kürekle öldürdüğünü açıklaması üzerine Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü M.Ü. isimli kişinin bulunarak cezalandırılması için yasal işlem başlattı.

 

 

 

KÜREK DARBESİYLE YANLIŞLIKLA ÖLEN MAHLUKAT DİYE PAYLAŞTI

 

Bugün öğle saatlerinde ölen gelinciğin fotoğrafını paylaşarak altına “Kürek darbesiyle yanlışlıkla vurunca ölen bu mahlukat 15 tane muhabbet kuşu, 22 tane güvercin, 4 tane tavuğu telef ettikten sonra, benden madalya bekliyor olamazdı ” diyerek gülücük işareti yapan M.Ü.'nün paylaşımına Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu sert tepki gösterdi.

 

 

PARA CEZASI VAR

 

Uslu, “Fotoğrafı görünce kanım dondu. Koruma altında olan bir yaban hayvanına bu nasıl yapılır, yaptın bunu insanlarla paylaşmanın bir de gülücük işareti koymanın ne anlamı var, kişi bu paylaşım ile ruh halini ortaya koymuş. Yasalarımıza göre 300 TL para cezası var. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile temasa geçerek yasal işlem başlattık, caydırıcı olunması için bu cezaların arttırılması gerekir” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI