Bugun...



Komşu 5.3 ile sarsıldı, onlarca ev ve işyerinde hasar var

Yunanistan’ın Batı Makedonya bölgesindeki Florina kentinde gece yarısı meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa döktü. Depremin şiddeti evlerin içindeki kameralara yansıdı. Kentet eğitim öğretime ara verildi.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2022 11:45

Komşu 5.3 ile sarsıldı, onlarca ev ve işyerinde hasar var

Yunanistan’ın Batı Makedonya Bölgesi’ndeki Florina kentinin 2 km. batısında ve 14.1 kilometre derinlikte dün gece saat 23.43 sıralarında meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu.

 

 EVLERDE HASAR VAR

Onlarda evde hasar meydana gelirken bazı ev, işyeri ve birçok otomobilin camlarının kırıldığı ve binalardan düşen parçaların hasara yol açtığı belirtildi. Florina kentinde yüzlerce kişinin geceyi sokak, park ve otomobillerinde geçirdiği belirtildi. Deprem anında kırsal kentlerdeki bazı vatandaşların balkonlardan atlayarak yaralandığı belirtildi. Kentte bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

 

38 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Depremin ardından vatandaşların sokağa çıkarak geceyi sokakta geçirdiği ve ardından yaşanan artçı depremlerin ise devam ettiği belirtildi. 38 artçı depremin yaşandığı bölgede depremin şiddeti Selanik ve Trikala kentlerinde de hissedildi.

 

 

ARTÇI SARSINTILARIN OLMASI YARARLI

Atina Jeodinamik Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, Florina ile  Kuzey Yunanistan genelinde hissedilen depreme ile ilgili olarak  "Sorun depremin Florina şehrine çok yakın olması ve odak derinliğinin küçük olmasıydı. Ardından gelen artçı sarsıntıların olması normaldir. Artçı sarsıntıların olumlu etkisi olur” diye konuştu.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI