Bugun...



Kira artışı aile sağlığı merkezlerini vurdu,iki merkez birleştirildi,vatandaşlar sert tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir Aile Sağlığı Merkezi’nin kirasının aşırı artması nedeniyle, İlçe Salık Müdürlüğü tarafından kapatılarak hastaların diğer Aile Sağlık Merkezi’ne nakledilmek istenmesi vatandaşları isyan ettirdi. Bir Aile Sağlık Merkezi’nin 8 bin kişiye hizmet verirken bir anda 20 bin kişiye sağlık hizmeti vermesinin mümkün olmadığını belirten vatandaşlar sağlık merkezi önünde “İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı , bir damacana suyu bir su bardağına doldurmaya çalışıyorlar" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-10-2023 17:09:59 Tarih: 28-10-2023 12:54

Kira artışı aile sağlığı merkezlerini vurdu,iki merkez birleştirildi,vatandaşlar sert tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kira kontratının dolması ve kiranın mal sahibi tarafından 8 bin TL.’den 70 bin TL. ye çıkarılması nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Salık Merkezij7niin kapatılarak vatandaşların Yahşi Mahallesi’ndeki 12 Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne nakil edilmek istenmesi kriz yarattı. Bugün öğle saatlerinde Yahşi 12 Nolu Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan vatandaşlar  zaten  8 bin kişiye güçlükle hizmet veren sağlık merkezine 12 yeni vatandaşın aktarılmasının sağlık hizmetlerini çökerteceğini ne binanın ne sağlık personelinin bunu kaldıramayacağın belirterek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün birleştirme kararına sert tepki gösterip protesto ettiler.

 

 

Tuncay Özkan

 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞİN KOLAYINA  KAÇIYOR

Yahşili vatandaşlar adına açıklama yapan Tuncay Özkan “12 nolu Aile Sağlık merkezi 12 yıl önce vatandaşların bağışları ile yapıldı. Şuanda tam kapasite çalışıyor. Kapatılmak istenen 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kirası 8 bin Tl. ‘den 70 bin TL. ye çıkarılınca İlçe Sağlık Müdürlüğü çözüm üreteceği yerde çareyi kapatıp burayla birleştirmekte buluyor. Bir kez kira artışları belirlenen oranında dışında yapılamayacağı gibi vatandaşın modern ve çağdaş sağlık hizmetini karşılamak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün görevi. Orası kapın doktor ve hemşireler buraya gelince yer açmak için bazı üniteler kapanacak, sağlık hizmetlerinde kaos yaşanacak. Bu sorun yine çözecek olan İlçe Sağlık Müdürlüğü’dür. Ancak sağlık müdürlüğü kapatarak işin kolayına kaçıyor. Biz sağlık sorunu yaşanmadan soruna çare bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Cem Ilgaz

 

İKİ AİLE SAĞLIK MERKEZİNİ BİRLEŞTİRMEK SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÇÖKMESİ DEMEK,BİR DAMACANA SUYU BİR BARDAĞA DOLDURMAY ÇALIŞMAK GİBİ BİRŞEY

Yahşi Mahallesi’nde yaşayan ve eyleme eşi Burcu Ilgaz ile birlikte katılan Güzel sanatlardan emekli Cem Ilgaz ise “12 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nden hizmet alyoruz. Emekliyiz. 8 bin kişinin güçlükte sağlık hizmeti verildiği yer bir anda 12 bin kişiyi daha eklemek istiyorlar. Buna ne binanın fizik kapasitesi neden sağlık personelinin enerjisi yeter. Nasıl böyle bir karar alabiliyorlar, şok içerisindeyiz. Alınan yanlış karardan vatandaş mağdur edilmeden acilen dönülmesini isityoruz. Aksi takdirde sağlıkta telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya çıkacak, bu sorun iki Aile Sağlık Merkezi birleştirilmeden çözülmeli. Bu bir damacana suyu bir su bardağına  doldurmaya çalışmaya benziyor” dedi.

Eylem ve basın açıklaması yapanlar alkışlı protesto ile açıklamalarına son verdiler.

 

 

MAL SAHİBİ KONUŞTU "HER TÜRLÜ YARDIM İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM"

Yüksek kira artış nedeniyle boşaltıldığı iddia edilen 20 Nolu Aile Sağlık Merkezi binasının sahibi Hüseyn Aygün  ise iddialara şu şekilde yanıt verdi.

Aygün "Ben 6 ay önce kendilerine buradan çıkın. Size başka bey yer bulalım. oğluma işyeri yapacağım- demiştim. Hatta daha önce kullanılan eski sağlık ocağı binasını bulduk. Tadilata ihtiyacı vardı. Ben de yapabilirim dedim. Ancak sağlık müdürlüğü direkt 12 nolu sağlık merkezine taşınmaya karar verdi. Neden niçin bilemiyorum. Anladığım kadarıyla eski sağlık ocağı tamir edildikten sonra 20 nolu sağlık merkezi oraya taşınacak. Herkes bana yükleniyor. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben hakkım neyse onu yaptım." diye konuştu.

 

Hüseyin Aygün




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI