Bugun...



Kayalıklardan uçuruma yuvarlanan Ahmet Zırh 8 saat sonra kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüyüşe çıktığı Çilek Dağı’nın zirvesinde kayalıklardan düşerek uçuruma yuvarlanan ve bir ağacına dalına tutunarak ölümden dönen Bodrum Sağlık Vakfı Kurucusu ve ünlü iş adamı Ahmet Zırh yaklaşık sekiz saat süren operasyon sonrası gece yarısı kurtarıldı. Kurtarma operasyonunu ANTERHABER kameraları saniye saniye görüntüledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:42:28 Tarih: 06-01-2021 02:31

Kayalıklardan uçuruma yuvarlanan Ahmet Zırh 8 saat sonra kurtarıldı

Kayalıklardan uçuruma yuvarlanan iş adamı 8 saatlik operasyon sonrasında kurtarıldı

ANTERHABER- Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Bodrum Sağlık Vakfı kurucusu ve iş adamı evli ve 60 yaşındaki Ahmet Zırh 5 ocak Salı günü saat 15.00 sıralarında Pedasa Yaylası’nda 7 kiyşilik arkadaş grubu ile yürüyüşe çıktı.  2 saatlik yürüyüşten sonra Çilek Dağı zirvesine çıkan grup dönüşe geçtiği  sırada tutunduğu kayalığın parçasının kopması sonucu Zırh yuvarlanarak 2 metrelik uçuruma düştü ardından 30 metrelik uçuruma düşeceği sırada uçurum kenarındaki ağacın gövdesine tutunmayı başardı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Bodrum Sağlık Vakfı kurucusu ve iş adamı  60 yaşındaki Ahmet Zırh 5 ocak Salı günü saat 15.00 sıralarında Torba Mahallesi’ndeki Pedasa Yaylası’nda 7 kişilik arkadaş grubu ile yürüyüşe çıktı. Grupta İbrahim Akkaya, mimar Erol Şahin ve turizmci Yılmaz Akgül gibi önemli isimler vardı.

 

 

UÇURUMUN KENARINDA CAN PAZARI YAŞANDI

 

2 saatlik yürüyüşten sonra Çilek Dağı zirvesine çıkan grup dönüşe geçtiği sırada Zırh  kayalık bölgeden inişi sırasında tutunduğu kaya parçasının kopması sonucu 30 metrelik uçurumun bulunduğu yere yuvarlandı. Zırh 2 metre düştükten sonra uçurumun kenarında bulunan ağaca tutunmayı başarırken kafasını kayalıklara çarptı. Kanlar içerisinde kalan Zırh ağaç ve kaya arasına sıkıştı. Zırhın 4 arkadaşı 4 km. aşağıdaki yola inerken yardım isterken iki arkadaşı da mahsur kaldığın kayalığın başında bekledi. Zırh’ın başında kurtarılmasını bekleyen turizmci Yılmaz Algül ANTERHABER’ e yaptığı açıklamada “Yürüyüşe çıkmıştık, oldukça zorlu bir parkurdan ilerliyorduk zirvedeki kayalık bölüme çıktık inişe geçtiğimizde Ahmet’in tutunduğu kaya parçası koptu. Ahmet yuvarlanarak uçuruma düşerken, ağaca tutunmayı başardı ancak bu kez kayaya kafasını çarptı kanamaya başladı. Ancak 30-40 metrelik uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu, başında bekleyip ona moral verdik ve yardım gelmesini bekledik” dedi.

 

 

SİVİL TOPLUM EKİPLERİ SEFERBER OLDU

 

Yürüyüş grubunda bulunan Bodrum sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya’nın polis, itfaiye ve AKUT ekibine haber vermesi ile birlikte Bodrum ve Muğla’daki arama kurtarma ekipleri harekete geçti. 7 kişilik Bodrum AKUT ekibi ile, Bodrum itfaiyesi, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) , Polislerden oluşan 40 kişilik ekip dere yataklarından ve sarp kayalık araziden Zırh’a ulaştı.

Zırh 20 kişilik ekip ile birlikte uçurum ve sarp kayalıklar ile zorlu dere yataklarından yaklaşık sekiz saat süren operasyonun ardından gece yarısı 01.30 sıralarında kurtarıldı. Kurtarma operasyonunu anterhaber kameraları saniye saniye görüntüledi.  Zırh dağdan jeep ile indirilerek bekleyen ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

DONANIMLI EKİPLER SAYESİNDE KURTARDIK

 

Zırh’ın arkadaşlarından Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya “Grubumuz ile düzenli olarak yürüyüşler yaparız. Bugün çıktığımız yürüyüşte zorlu bir parkur seçtik. Kayalıklara tırmandık ve ineceğimiz sırada arkadaşımız tutunduğu bir kaya parçasının kopması sonucu uçuruma düşerek kafasını çarptı. Sekiz saat süren operasyon sonrasında sağ salim kurtarmayı başardık. Böyle donanımlı ekiplerimiz olduğu için gerçekten gurur duyuyoruz. Şu anda kendisi konuşabiliyor, ağır bir durumu yok gibi görünüyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çok korktuk çünkü düştüğü yer gerçekten çok tehlikeliydi, Ahmet ölümle burun buruna geldi” diye konuştu.

 

ZIRH'IN KURTARILMASI BİZİM İÇİN ÇOK SEVİNDİRİCİ

 

Akut Bodrum Lideri Şeyda Yücel ise operasyona 7 AKUT gönüllüsü ile katıldıklarını belirterek "Önemli olan Ahmet beyin sağ salim kurtarılmasıydı ve bunu tüm ekiplerle birlikte başardık. Çok zorlu bir operasyondu. bölgenin aşırı kayalık ve ormanlık ayrıca gece karanlığında yapılması ekiplerimize zor anlar yaşattı, ama yaralı vatandaşımızı sağ salim indirip ambulansa getirilmesini sağladık" dedi.

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: Melis Anter

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI