Bugun...



Kardak karıştı, Türk -Yunan sahil güvenlik botları çarpıştı

Muğla’nın Gümüşlük Mahallesi açıklarında Kardak Kayalıkları’na gelmeye çalışan Yunan balıkçıları önleyen Türk sahil güvenlik botu arasında yaşanan gerginlik sırasında Yunan botunun yaşanan sürtüşmede ağır hasar aldığı belirtildi. O anları anterhaber kameraları görüntüledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:27:14 Tarih: 07-01-2021 15:36

Kardak karıştı, Türk -Yunan sahil güvenlik botları çarpıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’ne 3.8 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na Kilimli, Leros ve İstanköy Adası’nda Yunan sahil güvenlik botu ile birlikte gelmeye çalışan 6 Yunanlı balıkçının 6 Ocak tarihinde gerginliğe neden olduğu açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada "06 Ocak 2021 tarihinde saat 10.03’te Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik unsuru tarafından karasuyu ihlali yapılmıştır. 4 Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları ile karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsuru karasularımızdan çıkartılmıştır.

 

 

(Türk sahil güvenlik botu Yunan botunu böyle kovaladı)

 

SÜRTÜNME ANINI ANTERHABER GÖRÜNTÜLEDİ

 

Türk Sahil Güvenlik Botları tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları esnasında Türk Sahil Güvenlik Botu ile Yunan Sahil Güvenlik Botu arasında sürtme yaşanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerimizin emniyetini ve güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başındadır." Denildi.

Türk sahil güvenliği ile Yunanistan sahil güvenlik botunun arasında yaşanan sıcak temas ve sürtüşme anı SÖZCÜ tarafından görüntülendi.

 

HASARLI YUNAN BOTU KİLİMLİ ADASINA GÖTÜRÜLDÜ

 

Yunanistan’da yayın yapan ve ordu haberlerini duyuran bir medya sitesinde ise Yunan sahil güvenlik botu ile Türk sahil güvenlik botu arasında 6 Ocak günü gerginlik yaşandığı ve iki ülkenin botlarının birbirine yaptığı çok yakın manevralar sırasında sürtüşme ve çarpışma yaşandığı, Yunan sahil güvenlik botunda ciddi hasar meydana geldiği açıklandı. Ağır hasar alan Yunan sahil güvenlik botunun Kilimli Adası limanında çekildiği belirtildi.

Kilimli Belediye Başkanı  Dimitris Diakomichalis yaptığı açıklamada Kradak Kayalıkları bölgesine adadan giden 5 Yunanlı balıkçının ağ atmalarına izin verilmemesi üzerine gerginliğin yaşandığını balıkçıların adaya geri döndüğünü, söylediği belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI