Bugun...



Kaptan Kerem ile Yunanlı turizmci Gogo’nun aşkları olay oldu

Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşayan kaptan Kerem Ercüment ile 1,5 mil uzaklıktaki Kızılhisarlı (Meis) adasında yaşayan turizmci Gogo Karydogianni’nin iki yıl önce başlayan aşkları dünyada olay oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-10-2021 20:53:32 Tarih: 23-10-2021 20:41

Kaptan Kerem ile Yunanlı turizmci Gogo’nun aşkları  olay oldu

ANTERHABERÖZEL:  Gogo pandemi nedeni ile yaklaşık 1,5 yıldır Kaş ilçesinde mahsur kaldı, nişanlısı Kerem Ercüment ile yaşamaya başladı. Kerem Ercüment “Gogo ve ben ender rastlanan bu Türk Yunan aşkı ile nasıl denizlerin sınırı yoksa aşklarında sınırı olamayacağını, dil, din farkının önemsiz olduğunu ve halkların birbirlerine inanarak güvenerek yaşayabileceklerini bir arada olabileceklerini anlatmak istiyoruz ve bunu başaracağımızdan eminiz” dedi.Kerem ve Gogo aşklarını Türkiye’de ilk kez ANTERHABER muhabirine anlattı. Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşayan ve 1,5 mil uzaklıktaki Kızılhisarlı (Meis) Adası’na sefer yapan feribotta kaptan ve başmakinist olarak görev yapan 46 yaşındaki Kerem Ercüment ile adadaki bir restoranda çalışan Yunanistan vatandaşı turizmci 31 yaşındaki Gogo Karydogianni’nin yaklaşık iki yıl önce Ercüment’in adaya yaptığı bir sefer sırasında başlayan ilişkileri kısa zamanda aşka dönüştü.

 

PANDEMİ NEDENİ İLE YAŞADIĞI ADAYA DÖNEMEDİ

 

Kısa zamanda arkadaşlıkları aşka dönüşen Ercüment ve Karydogianni aşklarını Antalya’nın Kaş ilçesi sahilinde Kızılhisarlı Adası’na bakarak anterhaber.com muhabirine anlattılar.

Karydogianni, Ercüment ile tanıştıktan iki ay sonra Kaş ilçesine geldi ancak, pandemi nedeni ile hudut kapıları kapanınca yaklaşık 1,5 yıldır Kaş’ta nişanlısı Ercüment ile birlikte kaldı.

Ercüment,  Karydogianni ile tanışmasını şu sözlerle anlattı. “Kızılhisarlı Adası’na yaptığımız sabah seferinden sonra tesadüfen Gogo’nun çalıştığı restorana gidip oturup akşam geri döneceğimiz sefer için beklemeye başlamıştım. Ada zaten küçük, üç pansiyon 12 kafe restoran var. Gemiden arkadaşlarla inip Gogo’nun restoranına oturduk yemek yedik, sohbet ettik. Yemekten sonra Gogo’dan frappe yapmasını rica etmiştik.  Bana getirdiği frappenin tadında bir tuhaflık vardı. Sesimizi çıkarmadık, içtik. İki gün sonra yine aynı yere gittiğimizde yine frappe istedik. Yine tadı kötüydü, içeceğin. Arkasından mutfağa giderek Gogo’ya bunu iki üçtür kasıtlı olarak mı  kötü frappe yaptığını sordum, zaten o konuşmalarımızda aramızda bir şeyler oluşmaya başladığını anladık” diye konuştu.

 

 

AŞKIMIZ MUSLUK SUYU İLE YAPTIĞIM FRAPPE İLE BAŞLADI

 

Gogo Kardydogianni “2019 seçimlerinde adanın belediye meclis üyesiydim ve belediye başkan adayıydım. Kerem sık sık bizim restorana gelmeye başlamıştı. Yine bir gün  yemek yedikten sonra benden frappe yapmamı istemişti, bende frappeyi normal olarak buzlu su ile değil musluk suyu ile yaparak vermiştim. İki gün sonra yine aynı şeyi yaptım. Bu kez mutfağa arkamdan gelip frappeyi kibarca kasıtlı olarak mı kötü yaptığımı sordu. Bende bana iyi frappe yapmadığımı söyleyeceksin, dimi dedim. Kerem’in bakışları ve sesinin tonu değişti, işte ne olduysa o arada oldu, aramızdaki sıcak dostluk böyle başladı, inadına musluk suyu ile yaptığım frappe aşkımızın ve dostluğumuzun simgesi oldu” dedi.

 

ANNE VE BABAMA HAYATLARININ SÜRPRİZLERİNİ YAPTIM

 

Gogo Kardydogianni, ailesinin durumdan haberi olmadığı için işlettiği restoranda Kerem’i bir masa hazırlayarak oturttuğunu ve ailesi ile tanıştıracağını belirttiğinde Kerem’in büyük bir gerginlik yaşadığını söyleyerek “Kerem masada tek başına oturuyordu, annem babam geldiğinde durumu anladılar, seslerini çıkarmadılar. Kerem iyice rahatsız oldu. Ve söyleyeceklerini Yunancaya çevirmemi söyledi. Kerem cebinden çıkardığı hediyede içinde zincirli bir haç bulunan kolyeyi çıkartarak “Müslüman olabilirim ama bizi hiç birşey ayıramaz, ne siyaset, ne din, sadece biz dil ayırabilir, hepinizi çok seviyorum” dedi. Annem babam, gidersem, evin kapısının kapanacağını söyleyerek, tepki gösterdi. Kerem Türkiye’ye döndü. Dedem ve büyük annem bana, Kerem ile evlen O’nunla gitmek istiyorsan Türkiye’ye git yerleş, bu adamdan ayrılma seni seviyor” dedi. Öbür gün biletimi alıp Kerem’in yanına gittim ve o günden itibaren hiç birbirimizden ayrılmadık, nişanlandık” diye konuştu.

 

 AYNI ACIYI ÇEKİYOR, AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ, KARIM OLMANI İSTİYORUM

 

Kaş sahilinde Sözcü muhabirine yaşadıklarını anlatırken zaman zaman Kızılhisarlı Adası’na bakarak hasret giderdiğini belirten Gogo anlatmaya devam etti “Ondan sonra Kerem bana “Ben Türk ve Müslüman olabilirim, sende Rum Hristiyan olabilirsin, ama aynı şeyi seviyoruz,  aynı duyguyu yaşıyor ve paylaşıyoruz, aynı acıyı çekiyoruz, karım olmanı istiyorum, ilk gördüğüm andan itibaren sana aşığım, seni din ve yaşamın konusunda asla zorlamayacağım, dedi ve kendi yaşantısını görmem için beni Türkiye’ye  davet etti. Ailemden izin alarak Kerem ile Kaş’a geldim. Kerem beni yemeğe davet etti. Ünlü şarkıcılarımız Anna Vissi ile Haris Aleksio’nun müziklerini dinledik, çok etkilendim, ardından Kerem’in Yunanistan adalarında birçok dostu olduğunu öğrendim” diye konuştu.

 

PANDEMİ SÜRECİ AŞKIMIZI GÜÇLENDİRDİ

 

Pandemi nedeniyle sadece 1,5 mil uzaklıktaki ülkesine gidemediğini belirten Kardydogianni “Kerem ile birlikte yaşıyoruz Pandemi sürecinde yaşadığım adaya dönemedim, ancak bu sürede Kerem ile birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk ve birbirimizden ömür boyu ayrılamayacağımıza inandık” dedi.

 

AŞKIMIZ EGE VE AKDENİZ’İN DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLSUN

 

Kerem Ercüment “Gogo ile tanıştıktan sonra hayatımızın akışı değişti. Kaptan olduğum için yöredeki adaları ve insanları çok iyi biliyorum, asla bir gerginliğimiz olmadı. Ancak Gogo’nun Yunanlı olması benim Türk olmam başlarda aile arasında kısa süreli gerginlik yaşanmasına neden oldu. Ardından Gogo Kaş’a geldi ve pandemi nedeniyle 1,5 yıldır 1,5 mil uzaklıktaki evine dönemedi, hasret yaşadı. Ancak bu süre içerisinde hem birbirimizi iyi tanıdık, hemde Gogo’yu memleketim Kocaeli’ne götürüp ailem akrabalarımla tanıştırdım, Türkiye’yi gezdirdim. İçerisinde Türklere olan bazı önyargılar tamamen ortadan kalktı, şu anda hiçbir sorunumuz yok ve evlilik hazırlığı yapıyoruz. Türk ve Yunan makamlarından resmi belgeleri ileterek  pandeminin açılmasının hemen ardından Akdeniz’in iki yakasında da düğün yapıp hayatımızı birleştireceğiz. Aşkımızın Gogo ile birlikteliğimizin Ege ve Akdeniz’de sağlık bir dostluk köprüsü olmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ BENİM SOYADIMI TAŞIYACAKLAR İSİMLERİ KONSTANİA VE VASİLİS OLACAK

 

Kaş sahilinde Kerem elinde Yunanistan, Gogo ise elinde Türk bayrağını tutarak poz verdi. Kerem Ercüment “denizlerin nasıl sınırı yoksa aşkımızın da sınırı yok, hudut kapıları açılınca hemen düğünümüzü yapacağız. Çocuklarımız benim soyadımı taşıyacak Gogo ise onlara Konstantina, İstanbul anlamında yani ve dedesinin adı Vasilis’i verecek. Gogo ve ben ender rastlanan bu Türk Yunan aşkı ile nasıl denizlerin sınırı yoksa aşklarında sınırı olamayacağını, dil, din farkının önemsiz olduğunu ve halkların birbirlerine inanarak güvenerek yaşayabileceklerini bir arada olabileceklerini anlatmak istiyoruz ve bunu başaracağımızdan eminiz” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI