Bugun...



Kadınlar: Bundan sonra siyasetin de meclisin de öznesi biz olacağız

Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan bir grup kadın İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesini davullar, düdükler ve danslarla protesto etti. Basın açıklaması yapan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden vazgeçilmesini istedi. Ellerinde mor bayraklarla meydana gelen kadınlara yerli ve yabancı turistler de alkışlarla destek verdi. Bodrum Kadın Kollektifi Sözcüsü Nurgül Tarım, "Kazanılmış haklarımızı dokunulmaz kılmak için bundan böyle siyasetin de, meclisin de öznesi biz olacağız!” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-07-2021 21:22

Kadınlar:  Bundan sonra siyasetin de meclisin de öznesi biz olacağız

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Belediye Meydanı’nda bulunan kadın Ağacı önünde bugün akşam saatlerinde Bodrum Kadın Kollektifi tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edilmesine yönelik “Kadınlar Özgür Olsa” eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

DOLAPTA ZIKKIMIN KÖKÜ SOKAKTA İSYAN VAR

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, dernek avukatı Evrim İnan ve Bodrum’daki STK’ların temsilcilerinin de bulunduğu eyleme kadınlar ellerinde mor ve LGBT bayrakları ile geldi. Kadınların davul ve düdüklerle meydanı festival havasına getirdikleri eylemde İstanbul Sözleşmesini Uygula, Dolapta Zıkkımın Kökü Sokakta İsyan Var, Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Özgür Olsa, Haklarımızdan Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz, Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek, Barikatı Yıkarım Bulaşığa Karışmam yazılı dövizleri taşıdıkları görüldü.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI ARAS’TA DESTEK VERDİ

 

Kadınların eylemine destek veren  CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras “Bütün kadınlarımız, Bodrumlu kadınlarımız… Biz ilk günden beri özellikle Kadın Dayanışma Derneği’mizle, Kent Konseyi Kadın Meclisi’mizle toplumsal cinsiyet eşitliği sürecinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun için bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızı kutluyorum, çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarımız sürecektir. Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi Kadın Dayanışma Merkezi ile beraber Kadın Şiddet hattı ardından sığınağımız da faaliyete geçecek. Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Sizlere söz veriyoruz. Bütün varlıklarıyla, yaşamın bütün parçalarıyla her şeyin eşit olarak görüldüğü bir Bodrum istiyoruz ve bu çığlığın Bodrum’dan bütün Türkiye’ye hatta dünyaya ulaşmasını istiyoruz. Bugün meydanlar kadınların ve bize daha fazla söz düşmez diyoruz” diye konuştu.

 

 

KADINLAR ARTIK SİYASETİN TÜM ALANLARINI DEVRALMALIDIR

 

Bodrum Kadın Kollektifi adına açıklama yapan Nurgül Tarım, Biz kadınlar, bugünü tarihe not ediyoruz!, diyerek başladığı basın açıklamasında “Bugünden başlayarak mücadelemizi, yepyeni bir evre ye taşıyoruz! Erdoğan ve uyguladığı siyaset gösterdi ki, kadınların tüm dünyada mücadele ile elde ettiği uluslararası bir kazanım olan İstanbul sözleşmesi, erkek siyasetinin keyfiyetiyle yok sayılabiliyormuş! Tarihimizden aldığımız dirençle ile diyoruz ki, 1Temmuz itibariyle, sokaklarda, alanlarda verdiğimiz mücadeleyi, erkek siyasetinin hayat bulduğu meclisi de kapsayacak şekilde büyüteceğiz! Kadınlar artık, siyasetin tüm alanlarını devralmalıdır. Devralacağız!” ifadelerini kullandı.

 

HAKLARIMIZDAN KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

 

Tarım’ın sözleri sık sık Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Özgür Olsa, Sokakta İsyan Var  ve Haklarımızdan Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz sloganları ile kesildi.  Tarım “Kazanılmış haklarımızı dokunulmaz kılmak için bundan böyle siyasetin de, meclisin de öznesi, biz olacağız! Kadınlar, İstanbul Sözleşmesinden yana taraf olmayan, kadın kazanımlarına karşı dokunulmazlığı kabul etmeyen hiçbir siyasetçinin yanında yer almayacaktır! Bugünden sonra, partili, partisiz, örgütlü, örgütsüz tüm kadınlar Tecavüz edilmemek, yoksullaşmamak, çocuk yaşta evliliğe zorlanmamak,  alınıp satılmamak, geleneklere feda edilmemek için, erkek siyasetçiler iktidarda kalsın diye,haklarımızın,kazanımlarımızın  pazarlık masasına yatırılmaması için,eşitsiz bir hayatı kabul etmemek için siyasetinizi devralmaya geliyoruz! Erdoğan'ın kendi deyimiyle, "uygun gördüğü" politikayı hayata geçirmek niyetiyle, kadınların şiddete karşı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılarak eşit bir cins olarak var olma hakkımızın uluslararası  yasal güvencesi olan İstanbul Sözleşmesinden, tek bir adamın imzasıyla çıkılamaz! Türkiye Cumhuriyeti meclisinin oybirliği ile kabul ettiği uluslararası sözleşme, bizim! Ulusal eylem planı açıklayacaklarmış!  Erkek şiddetini besleyen, eşitsizliği ve ayrımcılığı kabul etmemizi isteyen politikaların savunucusu ve uygulayıcısı olan erkek siyasetine, Bodrum'dan bir sözümüz var: Siz istediğiniz planı yapın! Biz kadınlar, haklarımız ve hayatımız için koltuklarınızı yerle bir etmeye, erkek siyasetinizi devralmaya geliyoruz” dedi.

Tarım’ın açıklamasının ardından eyleme katılan kadınlar düdük, davulları çalıp dans etti, sloganlar attı. Yaklaşık bir saat süren eyleme Bodrum’da bulunan yerli ve yabancı turistlerde alkışlarla destek verdi.

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI