Bugun...



Kadın ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı

16. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali kapılarını Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi'nde altmış sanatçının eserleri ile sanatseverlere ve halka açtı.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2021 11:03

Kadın ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı

Yirmi günlük bir sanat şöleni sunacak olan festival bünyesinde 21 Mart Dünya Şiir Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü de etkinliklerle kutlanacak.

Festival açılış konuşmasını yapan Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat  “08 Mart Dünya Kadınlar Günü açılışını gerçekleştirdiğimiz festivalimiz bugün
16. Yaşına, çok değerli bir sanatçımızı, can dostumuzu, ustamızı Altan Karındaş’ı kaybetmenin hüznü ile giriyor. Ancak tesellimiz, perdenin daha kapanmamış olmasıdır, onu  tiyatro sahnelerinde andıkça ve alkışladıkça yaşatacağız. Festivalimiz bünyesinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü “Altan Karındaş’a Saygı Gecesi” olarak kutlanacaktır. Bu festivale emeği geçen değerli eserleri ile katılarak destek veren tüm sanatçı arkadaşlarımı ve tüm dünya kadınlarının 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

 


Festival Koordinatörü Umur Özlüer “ On altı yıl önce Marmaris Sanat Platforu olarak Sanat Engel Tanımaz diyerek başladığımız Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali, bu yıl Marmaris’te sanat konusunda çaba gösteren derneklerin kenetlenmesi ile on altı yıl önceki imece ruhuna kavuşarak toplum üzerindeki pandemi karamsarlığını tüm sağlık önlemlerine uyarak kaldırmış ve sanatın ışığını halkla buluşturmuştur.
Bu konuda emeği geçen katkı koyan herkese başta Marmaris Belediyesi olmak üzere teşekkür ederim” diye konuştu.


Sergiyi ziyaret eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay 08 Mart Dünya Kadınlar Günü onuruna sergiye katılan tüm kadın sanatçılara birer karanfil sunarak bu özel günü kutladı ve “ Marmaris’e Butik bir sergi salonu kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İçmeler Sanat Sokağını düzenleyerek sezona yetiştirme çabalarını sürdüğünü belirten Mehmet Oktay, el sanatları ve güzel sanatlar konusunda çalışmalar yapan sanatçıların burada işlik sahibi olmaları için ellerinden gelen kolaylığı gösterecekleri müjdesini verdi.  

 


Sergiye onur konuğu olarak katılan KÜSAD (Kütahya Sanat Derneği) yöneticileri Başkan Oktay’a bu ziyareti sırasında, Marmaris Belediyesi tarafından hayata geçirilen 19 Mayıs Meydanı’ndaki Halk Kafe’ye asılmak üzere kaat-ı sanatı örneği olan çok güzel bir tablo armağan ettiler.


Marmaris Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, CHP Marmaris  İlçe Başkanı Zekican Balcı ve İyi Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy tarafından ziyaret edilen sergide, Marmaris Dernekler Masası Şefi Eyüp Fırat etkinlikte bulunan sivil toplum kuruluşlarının Kadın Başkanlarına birer çiçek vererek 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Sergi açılışı Hakkı Çopuroğlu, İbrahim Halil Tekin ve Ali Ulvi Avanoğlu tarafından sunulan canlı müzik Performansı ile renklendi.
Sergi açılış töreninde Altan Karındaş’ın rol aldığı, Marmaris Belediyesi tarafından 10 Kasım’a özel olarak çekilen kısa filmin, sanatçıların görüntülü festival mesajlarından oluşan bir kolajın ve Yönetmen Biket İlhan tarafından Kızılay’ın tarihini anlatan
“Hilal-i Ahmer Kadınlar Merkezi” adlı filmin gösterimi yapıldı.
Marmaris Belediyesi katkıları, Kent Konseyi, MARYAD, Kültür Kentleri Birliği, Sığla Kültür Sanat ve Çevre Derneği, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Marmaris Filarmoni Derneği işbirliğinde Kalimerhaba Derneği organizasyonu ile düzenlenen 16. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali’nin 28 Mart'a kadar açık kalacak, Karma Güzel Sanatlar Sergisi Armutalan Kültür Merkezi’nde her gün saat 11.00 - 18.00 arası ziyaret edilebilir.
 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI