Bugun...



İYİLİK KAYALIĞI’NI CAZİBE MERKEZİ YAPACAK PROJE HAZIRLANDI

İyilik Kayalığı’nı turizme kazandıracak ‘İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası’ projesi Muğla Valiliği’ne sunulmadan önce, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yerinde tanıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2023 16:34

İYİLİK KAYALIĞI’NI CAZİBE MERKEZİ YAPACAK PROJE HAZIRLANDI

Marmaris Belediyesi bir süredir atıl halde olan İyilik Kayalığı’nı tekrar canlandıracak ve Marmaris’in cazibe noktalarından biri haline getirecek “İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası” projesi için yeni bir adım attı. Projenin hayata geçmesi için Muğla Valiliği’ne sunulacak proje öncesinde Proje Birimi Sorumlusu Ayça Asuman Hacımustafaoğlu tarafından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak ve Marmaris Müzesi Müdürü Şehime Atabey’e İyilik Kayalığı’nda projenin detayları aktarıldı. Alanı gezen Başkan Oktay ve diğer kurum yetkilileri, yapılması planlanan çalışmaları yerinde değerlendirdi.

 

İYİLİK KAYALIĞI KENT KÜLTÜRÜNE KATILACAK

Marmaris tarihinin, kent kültürüne katılmasının amaçlandığı projeyle İyilik Kayalığı’nın kuzey üst kesiminde yer alan tepenin iki farklı noktasında seyir terası ve gözlem alanı oluşturulacak. Proje yürüyüş yolları ile desteklenecek. Proje kapsamında İyilik Kayalığı’nın güney alt kesiminde yer alan arkeolojik buluntuların görünürlüğü arttırılacak. Alanda kioks, bilgilendirme panoları ve aydınlatma elemanları yer alacak.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI