Bugun...



İyi Partili Ergun: Ilbıra Dağı'ndaki maden ocağını meclise taşıdı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-06-2021 17:34:43 Tarih: 01-06-2021 17:29

İyi Partili Ergun: Ilbıra Dağı'ndaki maden ocağını meclise taşıdı

 

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Milas’ta bulunan bir maden tesisine ruhsat verilmesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

 

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un soru önergesi şöyle:

 

“Muğla ilimizin Milas ilçesinde bulunan Ilbıra dağı bölgesinde zültanit ve boksit madenciliği için bir firmaya ruhsat verilmiştir. Söz konusu madencilik faaliyetleri için çok sayıda kızılçam ağacı ile değişik türde ağaçlar kesilmektedir. Madencilik faaliyetinin önemli bir unsuru olan patlatma faaliyetleri ile yer altı su kaynakları tehdit altına girmiştir. Ayrıca 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’un 20’nci maddesinde “Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mâni olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamaz ve işletilemez” hükmü açık olmasına rağmen, söz konusu maden tesisi zeytinliklerin çok yakınında inşa edilmiştir. Bu sebeple zeytin ağaçları ve zeytincilik faaliyetleri bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Dolayısıyla bölgesinde yeraltı sularına, ekosisteme ve zeytincilik faaliyetlerine zarar veren bu maden tesisi hakkında bazı hususların izah edilmesi gerekmektedir.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI