Bugun...



İtfaiye aracı ile göçmen kaçakçılığı

Göçmen kaçakçılığı yapan şebekenin itfaiye ile akaryakıt tankerlerini kullandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 155 göçmeni bu şekilde taşıyan çetenin 7 elemanı tutuklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-01-2023 14:41:43 Tarih: 20-01-2023 14:04

İtfaiye aracı ile göçmen kaçakçılığı

Yunanistan’ın batı Trakya’daki dedeağaç (Evros) ilinde göçmen kaçakçılığı yaparak Meriç sınır bölgesinden göçmenleri itfaiye araçları ve akaryakıt tankerleri ile Selanik ve Atina’ya taşıyan insan kaçakçılığı şebekesine yönelik operasyon yapıldı.

 

İTFAİYE ARAÇLARINI GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDA KULLANDILAR

Operasyonda 11’u Yunanlı 4’ü yabancı 15 şebeke elemanının göçmenleri akaryakıt ve itfaiye araçlarının içerisine yapılmış özel bölmelerle illere taşıdıkları ve 2- 4 bin Euro karşılığında bu suçu işledikleri belirtildi. Son olarak sirenlerini çalarak giden bir itfaiye aracının polis tarafından durdurulması olayında 35 göçmenin aracın içerisinde yakalandığı belirtildi. Göçmen kaçakçısı şebekenin 2022 Ağustos ayından 2023 yılı ocak ayına kadar 155 göçmeni bu şekilde sınırdan Atina ve Selanik kentlerine taşıdığı karşılığında ise 300-400 bin Euro haksız kazanç elde ettiği açıklandı.

 

 

 

 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan operasyonlarda özel modifiye edilmiş 3 itfaiye aracı, 2 tanker olmak üzere 13 araç, çok sayıda telefon ve elektronik cihaz, GPS cihazları, uyuşturucu ve para ele geçirildi. Mahkemeye sevk edilen 15 çete elemanından 7’si tutuklanarak ceza evine gönderildi, diğerleri adli kontrol ile serbest bırakıldı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI