Bugun...



İstanköy Adası’nda göçmeni ölüme terk ettiler iddiası

Muğla’nın Bodrum ilçesine 6 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’ndaki göçmen kampında Gineli bir göçmenin polisler tarafından ölüme terk edilmesi Yunanistan’daki göçmenlerle ilgili çalışma yapan STK’ların sert tepkisine neden oldu. Irkçılığa ve Faşizm Tehdidine Karşı Birlik Hareketi (KEERFA), yayınladığı bildiride suçluların bulunarak cezalandırılmasını istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:54:27 Tarih: 29-03-2021 10:22

İstanköy Adası’nda göçmeni ölüme terk ettiler iddiası

Muğla’nın Bodrum ilçesine 6 mil uzaklıktaki İstahköy Adası’nda yaklaşık 450 göçmenin bulunduğu kampta geçtiğimiz hafta Gineli göçmen 44 yaşındaki Macky Diabete’nin karın ağrıları nedeniyle ağırlaşmasına rağmen günlerce revire gönderilmediği iddia edildi.

 

ÜÇ GÜN SONRA AMBULANS ÇAĞRILDI, GÖÇMEN ÖLMÜŞTÜ

 

Diabete’nin apandisit krizinin ardından peritonit (Karın zarındaki iltihaplanma)  nedeniyle öldüğü kaydedilirken, Diabete’nin üç gün acı çekmesine rağmen yetkililerin kendisiyle ilgilenmediği, 3 gün sonra ambulans çağrıldığı fakat ilk yardım ekipleri geldiğinde göçmenin yaşamını yitirmiş olduğu belirtildi.

 

 

GÖÇMENİN İNİLTİLERİNİN BULUNDUĞU VİDEOYU YAYINLADILAR

 

Uluslar arası göçmen dernekleri ve STK’larla temasa geçen KEERFA yöneticileri , Gineli göçmenin ölümünden dolayı sorumluların bulunarak cezalandırılmasını ve konunun takipçisi olacağını belirten açıklama yaptı. KEERFA yetkilileri Gineli göçmenin ölümü ile ilgili kısa bir video yayınladı.

 

HASTANE İDDİALARI KABUL ETMEDİ, OTOPSİ SONUCUNUN BEKLENDİĞİ AÇIKLANDI

 

İstanköy Hastanesi genel sekreteri Antonios Kydonakis ise yerel haber sitesi www.kostoday.gr’ye yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek “ 21-01-2021'de göçmen botu ile adaya gelen Diabete iki sağlık ekibi tarafından muayene edildi, klinik olarak sağlıklı kabul edildi ve kampa götürüldü. Diabete isimli göçmen  10-02-2021 ve  24/03/2021 tarihinde talebi üzerine yine sağlık kontrolünden geçirildi ve ilaçları verildi. Göçmen kampı yetkilileri ve İstanköy polisinin ırkçılığı ve faşist muamelesinden şikayet edenler, önyargılıdır ve iyi niyetli değildir. Çünkü henüz otopsi yapılmamış ve ölüm nedeni belirlenmemiştir. Ayrıca video gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yaptı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI