Bugun...



İstanbul'dan kalkan otobüs Bulgaristan'da yandı, 12 si çocuk 46 kişi öldü

İstanbul’dan hareket eten ve Bulgaristan'ın başkenti Sofya yakınlarında meydana gelen kazada Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün bariyere çarpması sonucu 12'si çocuk 46 kişi yanarak hayatını kaybetti..

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2021 10:45

İstanbul'dan kalkan otobüs Bulgaristan'da yandı, 12 si çocuk 46 kişi öldü

Bulgaristan ve Yunanistan medyasının bu sabah duyurduğu haberde İstanbul’dan akşam saatlerinde hareket eden bir yolcu otobüsünün Sofya yakınlarındaki  Pernik ilçesine bağlı Bosnek Köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası önce bariyerlere çarptığı ardından alev alarak yanmaya başladığı belirtildi.

"Struma" otoyolunda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre, 12'si çocuk 46 Kuzey Makedonya vatandaşı yanarak hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 17 kişi de Sofya'daki hastanelere kaldırılırken ulusal karayolu trafiğe kapatıldı.

 

 

OTOBÜS İSTANBUL'DAN HAREKET ETTİ

Otobüsün dün İstanbul'dan hareket ettiği, saat 21.00 sularında Bulgaristan'a giriş yaptığı belirtildi.

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Boyko Rashkov, cansız bedenlerin tamamen yanık olduğunu söyleyerek "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Kaç kişi olduklarını ve kim olduklarını tespit etmek çok zor" sözlerine yer verdi.

 

BAŞBAKAN JANEV OLAY YERİNE GİTTİ.

Bu arada Bulgaristan Başbakanı Stefan Janev olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu ve yetkililerden kaza ile ilgili bilgi aldığı belirtildi. Ölenlerin çoğunun Kuzey Makedonya vatandaşı olduğu açıklandı.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaef,  "Bu bir trajedi. Tüm kurbanların Kuzey Makedonya vatandaşı olup olmadığını henüz bilmiyoruz, ancak otobüsün plakası ülkemize ait” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI