Bugun...



İskeçe’nin Türkçe adının kullanılması Yunanlıları isyan ettirdi

Yunanistan’daki İskeçe Belediyesi’nin hazırladığı tanıtım filminde şehrin Türkçe adı kullanılınca Yunanlılar sert tepki gösterdi. Tepkiler üzerine İskeçe Belediyesi Kültür Merkezi Başkanı İlias Askaridis istifa etmek zorunda kaldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-07-2022 15:37:46 Tarih: 20-07-2022 15:35

İskeçe’nin Türkçe adının kullanılması Yunanlıları isyan ettirdi

Yunanistan’ın Batı Trakya Bölgesi’ndeki İskeçe (Ksanthi) Kenti’nin tanıtım broşüründe kentin isminin Türkçe olarak kullanılması kriz yarattı.

 

TANITIM BROŞÜRÜ ÜÇ DİLDE HAZIRLANDI, KÜLTÜR BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İskeçe Belediyesi tarafından Eylül ayında gerçekleştirilecek “Eski Şehir Etkinlikleri” için Yunanca, Türkçe ve Bulgarca tanıtım filmi hazırlandı. Etkinlikler için hazırlanan ve Türkiye’den gelecek turistlere yönelik olan Türkçe tanıtım filminde şehrin Türkçe adı (İskeçe) kullanıldığı gerekçesiyle bazı çevreler yoğun tepki gösterdi. Yunanistan geneline de yayılan tepkiler üzerinde İskeçe Belediyesi Kültür Merkezi Başkanı İlias Askaridis istifa etmek zorunda kaldı. Askaridis olayın sorumluğunu üstlendiğini belirterek istifasını Belediye Başkanı Manolis Çepelis’e sundu.
 

TÜRKÇE TANITIM FİLMİ YAYINDAN KALDIRILDI
Reklam filmlerinin yayınlandığı 18 Temmuz Pazartesi akşamından itibaren Türkçe tanıtım filminde şehrin resmi adı olan Yunanca Ksanthi’nin yanı sıra Türkçe adı olan İskeçe’nin de kullanılması özellikle aşırı milliyetçi çevrelerin tepkisine neden oldu. Tepkiler kısa sürede bölge dışına da taşarak ulusal boyut kazandı. Olay, ulusal düzeyde yayın yapan medyaya da yansıdı. Bunun üzerine İskeçe Belediyesi, Türkçe tanıtım filmini yayından kaldırdı.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI