Bugun...



Hüseyin Yeter Şakar yazdı: Girit’ten göçün hikayesi, Klavura İbrahim…

Bodrum deniz Müzesi tarafından yayınlanan ve Bodrumlu Hüseyin Yeter Şakar’ın yazdığı Meltemin Anatoli'ye Savurdukları, Dedem Klavura İbrahim'in Girit'ten Göçü isimli kitabı imza gününde okurları ile buluşacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-12-2021 11:59:44 Tarih: 14-12-2021 11:53

Hüseyin Yeter Şakar yazdı: Girit’ten göçün hikayesi, Klavura İbrahim…

Bodrum Deniz Müzesi’nden yapılan açıklamada kitap ile ilgili bilgi verildi. Geçmişte kaybolmaya direniş, bir kültürün değişimi, bir göç hikâyesi…

Evli iki çocuk 4 torun sahibi 84 yaşındaki Hüseyin Şakar, 2019 yılının Eylül ayında ilk defa kökleri olan Spinalonga’yı ziyaret etme fırsatı buluyor. Ata toprağı hakkında edindiği bilgileri babasından, aile büyüklerinden dinlediği hikâyeleri birleştiriyor ve Spinalonga’dan Bodrum’a uzanan bu sürükleyici göç hikâyesini yazmaya karar veriyor. 

Bir zamanlar Girit’ten göç etmek zorunda kalmış, yurtlarından koparılmış bir soyun temsilcisi, Klavura İbrahim Reis’in torunu Şakar, sadece ailesinin hikâyesini anlatmıyor, bir kültürün değişimini de bizlere aktarıyor. Girit’te büyümüş Klavura İbrahim Reis’in yirminci yüzyılın hemen başında huzursuzlukların başlamasıyla ailesini de yanına alarak bir yelkenli ile Girit’ten Kos’a, ardından Bodrum’a olan göçleri kitabın ilk bölümünü oluşturuyor. İkinci bölümde ise ailenin Bodrum’da kurdukları yeni hayatlarını okuyucuya aktarılıyor.
Şakar, bu kitabıyla Osmanlı döneminde Girit adasına yerleşmiş birçok Müslüman ailenin mübadele döneminde yaşadıkları zorlukların, sevinçlerin ve hüzünlerin bir portresini gözler önüne seriyor. 
Tarih: 18 Aralık 2021, Cumartesi
Saat: 16.00-18.00
Yer: Trafo Kafe, Bodrum

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI