Bugun...



Hüseyin Softa yazdı: Bodrum’da Gastronomi Turizmi hak ettiği yere gelmeli

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa yazısında , Bodrum’un gastronomi turizminde hak ettiği yerlere gelebilecek değerlere sahip olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2023 15:22

Hüseyin Softa yazdı: Bodrum’da Gastronomi Turizmi hak ettiği yere gelmeli

Hüseyin Softa şunları belirtti:

Turizmin olmasa olmazlarından yiyecek faktörü muhtemelen herkes için vazgeçilmez diyebiliriz. Bu durumda turizmde gastronominin önemini bu yazımızda vurgulamak istedim. Bir taraftanda egenin gastronomi başkenti Bodrum’da gastronominin turizm için çok daha fazla önemli olduğu ortada.

Bodrum mutfağı sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Kaldıki Bodrumun sadece egenin değil tarihin birçok kültürünün harmanlaşmış sağlıklı  , lezzetli yiyecekleri bizler için olduğu gibi turist konuklarımız içinde vazgeçilmez bir değer olduğunu bilmeliyiz. Mevsim ayırımı olmadan her mevsim farklı yetişen ot çeşitlerimiz, sebze ve meyveler. Denizlerimizin vazgeçilmezi balık ürünlerimiz.Özelliklede eşsiz olarak niteleyebileceğimiz zeytin ve zeytin yağı.Bu ürünlerden oluşan sağlıklı ve lezzetli yiyecekler ,mezeler yemek masalarının ,açık büfelerin efsane ürünleridir.

Buna birde Bodrum’a özgü ve her köşe başında rastlayabileceğiniz midye, kumru,boyoz,lokma gibi lezzetleri de unutmamak gerekir.Bu lezzetleri gördüğümüzde hangimiz kafamızı çeviriyoruz ki turist dostlarımızın ilgisini çekmesin.

Bodrum’umuzda her sene düzenlenen ot festivalleri,mandalin festivalleri,yöresel yemek lezzetlerinin sunulduğu organizasyonlar hepimizin gurur kaynağı olan tanıtımlardır.Bizim yapacağımız bu organizasyonları yurt dışındada iyi tanıtmaktır. Bodrum halkı olarak yerli  ürünlerin turistik ürüne dönüştürülmesi ve turist deneyimine sunulması yerel ekonomiyede kazanç sağlamaktadır.

 

GASTRONOMİ OTELİ AÇILMASI VE DESTEKLENMESİ

Bu arada bir projede Bodrum’da gastronomi oteli açılması ve desteklenmesi. Düşününki açılan otel sadece Ege ve Bodrum lezzetlerini misafirlerine sunuyor.Bu kadar zengin bir lezzet beldesinde bu değerlerimizi Gastronomi otelinin dünyaya tanıtımı ve misafir memnuniyetine katkısı gerçekten çok boyutlu olacaktır. Kaldıki dünyada gastronomi oteli örnekleri çok fazla hatta bazı zincir otellerin onlarca otelini sadece gastronomi oteli olarak faaliyet gösterdiğini biliyoruz.

Birde ülkemizde gastronomi turizminin 15 milyar dolar ciro seviyelerinde hedeflendiğini hatırlatalım. Bodrum olarak bu önemli cirodan daha fazla pay almalıyız. Ülkemizde bazı illerimiz gastronomide hayli mesafe kat ettiler (Gaziantep, Afyon, Hatay) Bu kadar güzel ve sağlıklı lezzetlerin bulunduğu Ege yöresi ve özellikle Bodum’un da gastronomide istenilen seviyede olması gerekli.

 

GASTRONOMİ TURİZMİNDE HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALMALIYIZ

Bodrum olarak gastronomi turizmini geliştirmek için ve bu pastadan hak ettiğimiz payı almak için hepimize görev düşüyor. İyi tanıtım yapan ve gastronomiye önem veren biz profesyoneller,hizmette ve destekte yarışacağına inandığımız turizm bakanlığı ve yerel yönetim Bodrumumuzu istediğimiz ve daha fazla önem verilen seviyeye getirecektir.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI