Bugun...



Hey Gidi Koca Dünya müzikalinde dünya tarihini kahkahalarla izlettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarih boyunca dünyada yaşanan farklı dönemlerde insanoğlunun geçtiği süreçleri ve tarihe damgasını vurmuş ünlü kişileri, güncel esprilerle, eğlenceli ve komik bir tarzda anlatan Hey Gidi koca Dünya isimli müzikal büyük beğeni kazandı. Müzikali yaklaşık 400 kişi kahkahalar ve alkışlarla izledi.

facebook-paylas
Tarih: 23-05-2022 13:24

Hey Gidi Koca Dünya müzikalinde dünya tarihini kahkahalarla izlettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Ditto Tiyatro Akademi oyuncularının yönetmen ve ünlü oyuncu Erdal Cindoruk ile Duygu Akşen Cindoruk tarafından sahneye konulan Hey Gidi koca dünya isimli müzikli danslı dünya tarihi komedisinin prömiyeri yapıldı.

 

TARİHİ GEÇMİŞ OLAYLARINI GÜNCEL ESPİRİLERLE MÜZİKLE ANLATTILAR

Tek perde ve bir saat süren oyunda 5 farklı tarihi dönem anlatıldı. 21 oyuncu sahne aldığı oyunda 70 farklı kostüm kullanıldı. Müzikalde tarih boyunca dünyada yaşanan farklı dönemlerde insanoğlunun geçtiği süreçleri ve tarihe damgasını vurmuş ünlü kişileri, güncel esprilerle, eğlenceli ve komik bir tarzda anlatırken, peki şimdi bize bırakılan bu mirası biz nasıl değerlendiriyoruz sorusunu gündeme taşıyor.

 

 

OYUNCULARIMIZLA BÜYÜK ONUR DUYDUK

Yönetmen  Duygu Akşen Cindoruk 'Bodrumda binlerce genç var ama onlar için sosyal ortamlar, kültürel etkinlikler yok. Onların potansiyellerini doğru yönde kanalize eden, kendilerini ait hissettikleri bir yuva oldu akademi. Bugün sergilediğimiz bu tarihi müzikalde oyuncularımızın performansı ise bizlere büyük onur yaşattı. Çünkü verdiğimiz eğitim sadece oyunculukla kalmıyor, dekor yapımı, kostüm dikimi, ışık ve ses tasarımı, reji, temel yaşam becerileri, alet kullanımı, görsel tasarımlar, her şeyi öğretiyoruz,  birlikte yapıyoruz. En çok da sosyal bilinç ve etik davranış üzerinde duruyoruz. Bizi birbirimize bu kadar bağlayan, burayı bir okuldan çok bir yaşam kulübü yapan fark da bu ve paylaştığımız ortamdaki sevgi, saygı” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI