Bugun...



Hayatlarının ilk sergisinde “İnsanı” anlattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü tekstil tasarımcısı ve seramik sanatçısı Nurhayat Arıkan ve yüksel lisans öğrencisi Tayfun Yaman’ın insan hayatını anlatan figürlerden oluşan seramik sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2022 14:04

Hayatlarının ilk sergisinde “İnsanı” anlattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesine üç yıl önce yerleşen evli ve bir çocuk annesi ünlü tekstil tasarımcısı ve seramik sanatçısı Nurhayat Arıkan’ın “İnsanlar” ve Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans öğrencisi 25 yaşındaki Tayfun Yaman “Hayatımın Renkleri” isimli sergilerini birlikte Milta Marina Osmanlı tersanesi Sanat Galerisi’nde açtı.

 

İNSANIN KUMAŞININ ÖZÜ ÇAMURDUR

Sergide 19 eserinin yer aldığını belirten Arıkan çoğunluğunu insan figürlerinden oluşan seramik eserlerinde tekstil ve moda yaşamından edindiği tecrübelerden yola çıkarak insan yaşamını yansıttığını belirterek “Bugüne kadar 48 ülkeye tekstli ihracatı yaptım, ardından pandemi ile birlikte seramik sanatına başladım, hep insanlarla çalıştığım için yüzlerce insan karakterini giysiler içerisinde gördüm, yaşadım, yaşattım. İşte o düşüncelerimi çamur aracılığı ile eserlerime yansıtmaya çalıştım. Çünkü insanın kumaşının özü çamurdur” dedi.

 

 

ÇOCUKLARIN RENKLİ DUYGUSUNU ESERLERİME YANSITTIM

Tayfun Yaman ise ilk sergisinde 7 eserinin yer aldığını belirterek  “Çocukluk döneminde görülen zihinsel ve duygusal davranış problemleri sosyo-kültürel çevrenin ve ailenin etkisi sonucu görülmektedir. Çocuklar gözlemlediği anne ve babanın ile duygu gelişimi sağlar.Çocuklar hayatın neşyesidir, Hayatımıza renk katan çocuklarımızı ıgeleceğin güçlü karakterlerine sahip yetişkinleri olabilmeleri için bizde renk verenlerden olmalıyız” dedi.

Sergi 10 Mayıs 2022 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI