Bugun...



Harabe halindeki köy odası imece ile yenilendi

Bodrum’un Yakaköy Mahallesi’ndeki köy odası ilçedeki kişi, kurum ve kuruluşların desteği ile yenilenerek hizmete kazandırıldı. Bina muhtarlık olarak kullanılacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-06-2021 22:26:36 Tarih: 26-06-2021 21:06

Harabe halindeki köy odası imece ile yenilendi

Bodrum’ un Yakaköy Mahallesi’nde 1910 yılında yapılan köy odasının harabe halinde bulunması nedeni ile başlatılan Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kent Konseyi - Kent Estetiği Çalışma Grubu bünyesinde oluşturulan “Yaka İmece Ekibi”, odanın yenilenme ve çevre düzenlemesi çalışmasını tamamladı. 

 

Yaka İmece Ekibi Koordinatörü Gürol İnan  “Mimar Şerife Türk Derin tarafından rölövesi alınan, projelendirilen bina yeniden inşa edildi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Yenilenen Köy Odası, Yaka Mahalle Muhtarlığı olarak kullanılarak tekrar işlev kazanacak. Kent estetiğine de olumlu katkı sağlayan bu çalışmanın, kentimizin tüm mahallelerindeki tarihi kültürel yapılara sahip çıkılması, onarılması, gerekiyorsa aslına uygun olarak yeniden yapılması, kullanıma açılması konusunda örnek olmasını diliyoruz. Her mahallede sorumluluk alacak liderlerin öncülüğünde birer imece ekibi oluşturularak bunu gerçekleştirmek mümkün. İmece yoluyla değişimi başlatan bireylerin ve kurumların, sosyal ve kültürel fayda odaklı yolculukları, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma kültürünü de pekiştirerek yapısal dönüşümünü tetikleyecektir. Yenileme çalışmasına malzeme, uygulama ve maddi destek ile katkı koyarak imeceye katılan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI