Bugun...



Güvercinlik...Alevler otelleri sardı denizde can pazarı yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyündeki asırlık Halep çamı ormanların bulunduğu alanda birkaç noktada aynı anda başlayan yangın yaklaşık 3 bin turistin bulduğu turistik tesislerin içine kadar girdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-07-2021 15:51:34 Tarih: 29-07-2021 20:07

Güvercinlik...Alevler otelleri sardı denizde can pazarı yaşandı

Yangında kabusu yaşayan yaklaşık 4 bin 500 personel ve turist onlarca tekne, bot ve sahil güvenlik botları tarafından karaya taşındı, yanmaktan son anda kurtuldular. Onlarca turist fenalık ve baygınlık geçirdi, karada bekleyen ambulanslarda tedavi edildiler

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik yakınlarındaki asırlık Halep çamı ormanlarının bulunduğu Kuyucak Mevkii’nde saat 15.00 sıralarında başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

 

 

TURİSTİK TESİSLERİN İÇİNE KADAR GİREN ALEVLER KORKU DOLU ANLAR YAŞATTI

 

Rüzgarın etkisi ile büyük bir hızla büyüyen ve beş yıldızlı üç turistik tesisin bulunduğu otellere yönelen alevler kabus yaşanmasına neden oldu. Otellerin içerisine kadar girip sahildeki şezlong, şemsiye, bar ve çardakları yakan alevler nedeniyle turistler kabus dolu anlar yaşadı. Yüzlerce otel personeli yangına bahçe hortumları, damacanalar, kazma küreklerle müdahale ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 12 itfaiye aracı ile 18 arazöz, 3 iş makinası ile yaklaşık 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangının sonlarına doğru 1 helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.

 

 

ONLARCA TEKNE, BOT, JET SKİ YARDIMA KOŞTU

Alevlerin lüks otelin bahçesine ve plajına girmesi ile büyük panik ve korku yaşadı. Otelleri Bodrum’a bağlayan karayolunun alevler nedeniyle kapanmasından ötürü ekipler uzun süre otele ulaşamadı. Yaklaşık üç bin turist ile 1500 ‘e yakın otel personeli alevlerden uzak bir noktada toplanırken Güvercinlik, Torba ve Gölköy limanından hareket eden onlarca balıkçı ve tur teknesi, lastik btlar, jet skiler ve sahil güvenlik botları otelin sahiline gelerek turistleri alıp 1,5 mil uzaklıktaki Güvercinlik sahiline ulaştırdılar.

 

 

12 KİŞİ YARALANDI KARAYA ÇIKARILAN TURİSTLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Alevlere müdahale eden 12 otel perosneli yaralanırken, tekne ve botların kurtardığı turistlerden 16 tanesi baygınlık geçirerek karada bekleyen ambulanslarda tedavi altına alındı. Üç turistin ambulans ile hastaneye kaldırıdığı belirtildi. Bazı turistlerin otelden ayrılırken yanlarına bavullarını aldıkları görüldü. Ukrayna’dan tatile gelen Kruseva Nadia (35) “Eşimle balayına gelmiştik, önce dumanlardan adından birden alevler otelin etrafını sardı, Karayolunun kapandığını gördük, ardından plaja kadar alevler yangın çıkardı, çok hızlı ve organize bir şekilde yapılan kurtarma operasyonu sayesinde hayattayız, balıkçılar tekneciler çok yardımcı oldu” dedi.

 

 

BALIK ÇİFTLİĞİ TESİSİ ZARAR GÖRDÜ

Jandarma, polis ve trafik ekiplerinin büyük güvenlik önlemi aldığı yangında yaklaşık 40 hektarlık alan kül olurken yangının birkaç noktan birden çıktığı belirtildi. Güvercinlik sahilinde bulunan özel birşirkete ait balık çiftliği yem ve kuluçkahanesindeki tesislerin bir bölümü yanarak zarar gördü. Yaklaşık 3 saatte kısmen kontrol altına alınabilen yangın ile ilgili soğutma çalışmaları devam ederken, karaya çıkarılan turistler ilçedeki muhtelif otellere yönlendirildi.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ,“29 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 14.58 sıralarında, Muğla ili, Milas ilçesi, Güvercinlik-Kuyucak mevkiindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını ile ilgili olarak mülhakatımız Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Başsavcılığımızın talimatı ile orman yangınının başladığı ve güzergâhındaki yerlerle ilgili detaylı bir şekilde inceleme ve delillerin araştırılmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI