Bugun...



Güney Şirin “Su yoksa Bayram da yok”

Muğla Çevre Platformu gönüllülerinden Güney Şirin son olarak Torba Mahallesi’nde meydana gelen ve onlarca mahalleyi susuz bırakan su isale hattı için açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 10-04-2024 20:21

Güney Şirin “Su yoksa Bayram da yok”

Şirin açıklamasında şunları söyledi.

El birliği ile insanları ve cümle canları susuz bir bıraktınız ya, size iyi bayramlar olmasın. Bodrum su hattı döşemesini yapan firma yetkilileri, denetlemekle yükümlü DSİ yetkilileri ve Akp’li ilgili siyasiler, Bugüne kadar çözüm üretemeyen MUSKİ (Muğla Büyükşehir Belediyesi) ve CHP’li ilgili siyasiler sizlere iyi bir bayram da, iyi bir yaz da olmasın..

Bodrum’u çok kötü bir yaz bekliyor, duş almaya su bulan kendini ayrıcalıklı hissedecek, bulamayan sadece beddua edecek. DSİ’nin Bodrum Ana isale hattında sakat borular kullanıldığı yargı tarafından tescil edilmesine ve binlerce kez boruların patlayıp binlerce ton su boşa akıp, vatandaş mağdur olmasına rağmen yenilememiş olması, bunun yanında CHP’li belediyenin de bu yargı kararının arkasına sığınması Bodrum halkının su sorununa çözüm olmamıştır. Her iki parti de karşı tarafa karşı bunu siyasi ranta dönüştürerek birbirini suçlamıştır. Kısacası “Filler tepişirken karıncalar ezilmiştir.” Daha uzun yıllar da ezilmeye de devam edeceğiz gibi..

Bu kadar büyük bir su sorununa rağmen, yapılaşma hız kesmeden ve vahşice doğayı yok ederek devam ediyor. Başta hükmedenlere yakın şirketler, 5’li çete ve rantiyeci tüm güçler Bodrum’un doğasına saldırmaya devam ediyorlar. Turizm adı altında milyonerlere 2.,3., değil 10., 100. Konutlar yapılıyor. 12 ay neredeyse boş duran ama havuzu sürekli doldurulup boşaltılan, çim bahçeleri sulanan lüks beton yığınları toprağa gömülüyor..

ARTIK YETER! artık yeter dememizin vakti geldi de geçmiyor mu? Yapılaşma bu hızla devam ettiği sürece hiç bir çözüm önerisinin çözüm olamayacağı 9 yaşındaki çocuk dahi anlayabilecekken ne yapıyoruz, neyi bekliyoruz?

Bile bile ihanet mi ediyoruz BODRUM’a!

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI