Bugun...



Güney Kıbrıs alev alev yanıyor, 4 kişi öldü, 7 köy boşaltıldı

Güney Kıbrıs’ın Limasol Bölgesi’ndeki Arakapas Köyü yakınlarında başlayan orman yangını kabusa döndü. Ev ve arabalar yandı, 7 köy boşaltıldı. Kıbrıs Adası’nın tarihinde gördüğü en büyük yangında Yangında 4 kişinin yanarak öldüğü açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2021 12:09

Güney Kıbrıs alev alev yanıyor, 4 kişi öldü, 7 köy boşaltıldı

Yunanistan’ın yanı sıra İtalya ve İsrail’den yangına yardım ekipleri gönderildi. Güney Kıbrıs’ın Limasol Bölgesi’ndeki Arakapas Köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan ve devam eden yangında ülke kabusu yaşadı. Şu ana kadar 7 köy boşaltıldı, 5 bin kişi tahliye edildi. Köylerdeki ev ve arabalar yandı.

Halen havadan ve karadan devam eden müdahalelerde onlarca ev ile yüzlerce aracın yanarak kül olduğu belirtildi.

Yangın, Larnaka’nın doğusuna doğru geniş bir alana yayıldı. Yangın, Limasol ve Larnaka’nın dağlık yerlerini cehenneme çevirdi, çok sayıda ev ve araç yanarak zarar gördü,7 köy boşaltıldı. Bölge sakinleri su hortumlarıyla evlerini alevlerden kurtarmak için seferber oldu.

 

 

RUM YÖNETİMİ AB VE İSRAİL’DEN YARDIM İSTEDİ

 

Evlerinin yandığını görenler, gözyaşlarına boğuldu. Rum Yönetimi, alevlerin hızla yayılması sonrası SOS verdi, AB ve İsrail’den yardım istedi. Yangın söndürme çalışmasına, Rum Milli Muhafız Ordusu da katıldı.

 

 

YANGINI ÇIKARAN GÖZ ALTINA ALINDI

 

Rum polisi, yangını çıkardığı iddia edilen 67 yaşındaki Kıbrıslı Rum’u gözaltına aldı. Rum hükümeti yangınla mücadele için Avrupa Birliği ve İsrail’den yardım istedi. Buna karşın, AB ülkelerinden ilk yardım Yunanistan’dan geldi. Yunanistan yangın söndürme çalışmaları için 2 hava yangın söndürme aracı gönderdi. İsrail’in ise 2 hava aracını bugün göndereceği bildirildi.

 

YEDİ KÖY BOŞALTILDI

 

İngiliz Üsler Bölgesi’nin de yangına müdahale etmek için hava aracı gönderdiği öğrenildi. Havanın kararması ile birlikte AB’den gelecek olan hava desteğinin bugün gelebileceği açıklandı. 7 köy boşaltıldı Yangının geniş bir araziye yayılmasıyla birlikte, özellikle risk altındaki yedi yerleşim yeri boşaltıldı. Köylerden tahliye edilen insanlar, birçok farklı noktadaki konaklama tesislerine yerleştirildi. Öte yandan, potansiyel tehlike altındaki köylerin de alarmda olduğu kaydedildi. Bazı köylerde bulunan kiliselerdeki tarihi eserler ise koruma altına alınarak, güvenli bölgeye taşındı. Evler ve araçlar cayır cayır yandı Yangının geniş alana yayılmasıyla birlikte, yerleşim yerlerindeki birçok ev ve araç da yandı. Evlerini alevlerden kurtarmak isteyen Rum vatandaşlar, su hortumu, kova  gibi buldukları araç gereçlerle yangına müdahale etti. Evlerinin yandığını gören bazı Rum vatandaşlar ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

DOĞA YÜRÜŞÜNDE ORMAN YANGININA YAKALANIP ÖLDÜLER

 

Yunanistan medyasının geniş yer ayırdığı yangında şu ana kadar 60 kişinin yaralandığı ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yanarak ölen 4 kişinin doğa yürüyüşüne çıkan  kayıp olduğu bilgisi verine 4 Mısırlı vatandaşa ait olduğu belirtildi.

 

 


 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI