Bugun...



Güneşin Kadınları, Bodrumlu kadın üreticinin umudu oldu

Bodrum'da üç yıl önce oluşturulan Güneşin kadınları Üretici Kooperatifi Bodrum’da yüzün üzerinde üretici kadının umudu oldu. Kadın üreticilerin ilçenin ve bölgenin ürünlerini ve değerlerini yaşatmak için birinci elden değerlendirdiklerini belirten kooperatif Eczacı Başkanı Özlem Özdemir “Kadınlarımızın evlerinde tarlalarında ürettikleri yöresel lezzetler ve el dokumalarını, emeklerini birinci elden değerlendiriyoruz, Bodrumlu yüz kadının ürünleri ilçemizden tüm Türkiye’ye dağılıyor” dedi

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2023 15:52:31 Tarih: 11-01-2023 15:48

Güneşin Kadınları, Bodrumlu kadın üreticinin umudu oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç yıl önce İyi Parti Bodrum Belediye Meclis Üyesi Eczacı Özlem Özdemir ve 30 kadın tarafından kurulan Güneşin kadınları Üretici Kooperatifi’nin üç yılda yüzün üzerinde Bodrum ve köylerinde yaşayan üretici kadının ürünlerini tüm Türkiye’ye pazarladıkları belirtildi.

 

ÜRETEN KADINLARIN ÜRÜNLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ

Konacık Mahallesi’ndeki Nilüfer Yöresel Lokantası’nda hem ürünlerini sergileyen hemde yöresel lezzetlerin sunumunu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapan Özdemir 2019 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başlattığı proje kapsamında Türkiye’nin 13 il ve ilçesinde Güneşin Kadınları Kooperatiflerinin yaşama geçirildiğini belirterek “Ancak biz hiçbir zaman siyaseti ön plana çıkarmadık. Çünkü bu siyaset üstü bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Bu nedenle evinde, tarlasında, işyerinde üretim yapan kadınlarımızın ürünlerini pazarlamak bu konuda yaşadıkları sıkıntıları çözmek amacıyla kurduğumuz kooperatif çok hızlı bir şekilde büyüdü” diye konuştu.

 

Özlem Özdemir

 

BODRUM’UN YÖRESEL ÜRÜNLERİ TÜM TÜRKİYE’YE DAĞILIYOR

Özdemir açıklamasının devamında özellikle Bodrum’un yok olmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri ile gelecek nesillere aktarmak için üretilen halı, kilim, dokuma ürünlerini değerlendirdiklerini belirterek “Kooperatifimiz aracılığı ile kadınlarımızın ürünlerini pazarlama sorunları kalmadı. Bodrum ‘un yöresel lezzetlerinden peksimet, lokum pilavı, otları, zeytin, zeytinyağı, şifalı otları, incir, mandalina ve benzeri ürünleri Güneşin Kadınları markası ile hem yaşatıyoruz hemde tüm Türkiye’nin tanımasını sağlıyoruz. Kooperatif sayesinde kadınlarımızın ürünleri en iyi şekilde değerlendiriliyor” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI