Bugun...



Gündoğan'da ünlü iş insanının kamusal alana yaptığı 3 villaya sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denize sıfır kamusal alana 300 Milyon TL. lik 3 lüks villa yaparak yaklaşık 30 yıldır kullanan iş insanına karşı vatandaşlar tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2022 14:09

Gündoğan'da ünlü iş insanının kamusal alana yaptığı 3 villaya sert tepki

İş insanı Ferat Abidinoğlu’nun kendisine ait otelin arıtma tesisinide kamusal alana yaptığı belirten Avukat Osman Şentürk, arıtma tesisi hakkın da yıkım kararı olduğunu ancak uygulanmadığı belirterek basın açıklaması yaparak konuyu yargıya taşıdığını söyledi. ANTERHABER’e konuşan Abidinoğlu ise “Burası benim kamuya terk ettiğim yeşil alandı. Ben 32 yıldır kullanıyorum, yapı kayıt belgeleri alarak, yasal hale getirdim iddialar asılsız” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Küçükbük Mevkii’nde ünlü iş insanı Ferat Abidinoğlu’nun denize sıfır kamuya terk alanlarında kaçak üç lüks villa yaparak kanunları ihlal ettiğini ve tüm şikayetlere rağmen bu villaları kullanmaya devam ettiğini belirten Avukat Osman Şentürk ve 12 Ev Sitesi Sakinleri basın açıklaması yaparak, iş insanını kınadı.

 

İç mimar Perran Karaöz

 

YILLARDIR BİR ADIM İLERLEME KAYDEDEMEDİK YAPANIN YANINA KAR KALMASIN

İçmimar Perran Karaöz yaptığı açıklamada "kıyı kenar çizgisi ve kamu arazisinde yapılan kaçak yapılaşma ve yasa ihlallerini yıllardır, ilgili kurumlara iletmemize Cumhuriyet Başsıvcılıklarına suç duyurusunda bulunmamıza rağmen ruhsatsız olarak inşa edilen şato villalarına alınan yapı kayıt belgelerininde geçersiz olduğunu belirtmemize rağmen, yıllardır bir ilerleme kaydedemedik. bu nedenle konuyu basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaşarak sesimizi duyurmak ve yapanın yanına kar kalmasın istedik" dedi.

 

 

 

Avukat Osman Şentürk

 

KAMUSAL ALANA ÜÇ VİLLA

Avukat Şentürk yaptığı açıklamada Abidinoğlu’nun denize sıfır kamusal alanda 362 sayılı Kıyı Kanunu’nu ihlal ederek, kamuya terk edilerek kamu hizmetine ayrılan,  kıyı kenar çizgisi ve sahil Şeridi nitelikli alan üzerine şato görünümlü üç villa yaptığını ve bunların kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirterek “Konu ile ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yıllardır gerekli ihbarları belgelerle birlikte yapmamıza rağmen halen yıkım aşamasına ve kamunun kullanımına açık hale getirilmemiştir. Sadece Abidinoğlu kamusal alana yaptığı otelin arıtma tesisi hakkında Belediye yasal işlem yapmış ve 5 yıl önce yıkım kararı vermiştir. Ancak bu kararda uygulanmamıştır” diye konuştu. 

 

 

DEVLET ÖDÜL GİBİ YAPI KAYIT BELGESİ VERMİŞ

Şentürk açıklamasının devamında devletin kamusal alana yapılan 300 milyon TL. değerindeki şato görünümlü villaları yıkacağı yerde Yapı Kayıt Belgesi vererek yasal hale getirmeye çalıştığını belirterek “Devlet kamusal alana sahip çıkacağı yerde hiçbir araştırmaya gerek görmeden ilgili belediyeye sormadan sırf imar harcı almak için bu binalara yapı kayıt belgesi vermiş. Bu Çevre ve Şehircilik İklim İl Müdürlüğü’ne bu belgelerin iptali için müracaatımızı yaptık. Çünkü bu belgeler hukuken verilemez. Şimdi konuyu Muğla İdare Mahkemesi’ne ardından Danıştay’a taşıyacağız. Bu şahsın yaptığı devlete kamuya terk edilen arazi üzerinden milyonlarca liralık haksız kazanç elde etmedir. Ülkemizin hukuk ve imar mevzuatına, doğal ve kamusal alanlarına sahip çıkma adına hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Ferat Abidinoğlu

 

32 YILDIR KULLANIYORUM, KAÇAKTI YASAL HALE GETİRDİM

Bodrum’un şehir merkezinde ve Gündoğan Mahallesi’nde yaptığı 5 yıldızlı otellerle bilinen Ferat Abidinoğlu ise ANTERHABER' e  konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Abidinoğlu “Ben şu anda villaları yaptığım araziyi 1985 yılında terk ettiğim arsalara 1990 yılında yaptım. Daha önce kaçak durumundaydı, ama müracaat ederek ilgili kurumlardan Yapı Kayıt Belgesi’ni alarak yasal hale getirdim. Kıyı kenar çizgisini de ihlal etmiyorum. İddialar tamamen asılsız. Burayı 32 yıldır kullanıyorum, şu ana kadar hakkımda açılan herhangi bir dava yok. Bu site yöneticileri bahsettikleri arıtmanın yanından denize yol yapmak için bu iddiaları ortaya koyuyorlar” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI