Bugun...


BODRUM’UN EN GÜZEL ORMANINI ÇÖPLÜĞÜ ÇEVİRDİLER
Tarih: 02-04-2019 12:51:02 Güncelleme: 02-04-2019 12:51:02 + -


Bodrum ‘ un en güzel ormanlarının bulunduğu ve kente manzara açısından en güzel yerlerden biri olan Kışla dağının çöplük alanına dönüştürülmesi çevreci ve doğa severleri isyan ettirdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-04-2019 12:51

BODRUM’UN EN GÜZEL ORMANINI ÇÖPLÜĞÜ ÇEVİRDİLER

BODRUM’UN EN GÜZEL ORMANINI ÇÖPLÜĞÜ ÇEVİRDİLER

Bodrum ‘ un en güzel ormanlarının bulunduğu ve kente manzara açısından en güzel yerlerden biri olan Kışla dağının çöplük alanına dönüştürülmesi çevreci ve doğa severleri isyan ettirdi. Yaklaşık üç haftadır  ilgili kurumlar ve resmi dairelere mail atarak durumu fotoğrafları ile çözüme kavuşturulmasını isteyen çevre gezgini Metalürji Yüksek Mühendisi 62 yaşındaki Metin Göncü “Bu doğa çevre hepimizin buna nasıl göz yumulur nasıl önlem alınmaz çok şaşkınız, eğer acil önlem alınmaz ise Kışla dağı ve ormanlık alan çöplüğe dönüşecek, telafi edilemez zararlar oluşacak” dedi.

Yürüyüş ve doğa tutkunlarının yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan Kışla Dağı ndaki çevre katliamına dikkat çeken Metin Göncü ilgili mercilere gönderdiği yazıda fotoğraflarıda ekleyerek “Deve güreşi arenasından Kışla dağına çıkan orman yolu üzerine boşaltılan inşaat atıklarından bir tanesi. Muhtemelen otelin biri havuzun sıhhi tesisat borularını yenilemiş , para vermek istemediğinden ve yol her zaman açık olduğu için getirmiş ormana boşaltmış. 7 yıldır Bodrum'un çevresindeki LELEG , KARİA ve ORMAN yollarında yürürüm. Maalesef inşaat atıkları / molozlar ve çöpler konusunda en acınası durumda olan yollar ORMAN yolları ! Bu yollarda 7 yıldır hiç bir orman görevlisine veya zabıtaya rastlamadım. Bunun değişmesi lazım , birilerinin buralara sahip çıkması lazım diye düşünüyorum ve fotoğrafın çekildiği KIŞLA dağındaki bu molozlardan başlamak istiyorum: 1) Bu atıkları oradan kimin toplaması gerekiyor? Bu belediyenin mi , kaymakamlığın mı , orman şefliğinin mi , muhtarlığın mı görevi ? Telefonum 0532 2772511 . İlgili görevliler tarafından aranırsam araçla molozun atıldığı yere kadar eşlik edebilirim. 2) Orman yolu başlangıcına araç girişini engelleyici bariyerler hiçbir iş görmüyor. İşlevlerini yerine getirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor . Bu konuda hangi merci ile görüşebilirim ? Kışla dağı özelinde , Deve güreşi arenası önündeki girişlerin araçlara kapatılması için bir vatandaş olarak ne yapmam gerekiyorsa hazırım. 3) Bodrum çöplüğü , dolayısıyla Belediye , sanırım moloz ve inşaat atığı dökmek için para talep ediyor. Bu ücretin kaldırılması gerekiyor. Belediye üç kuruş gelir elde etsin diye doğa tahrip ediliyor. Talebim , çöplüğe moloz dökümü için para talep edilmesin ve bu bilgi Bodrum genelinde paylaşılsın ki , insanlar molozlarını ücretsiz olarak çöplüğe bırakabileceklerini bilsinler ve orman yolu kenarlarına atmasınlar. 4) İlgili ve sorumlu merci tüm Bodrum yarımadasındaki orman yollarını dolaşıp molozları tespit etsin ve bahar boyunca bunların toplanmasını sağlasın. Aslında yarımadadaki tüm orman yolu kenarları molozlarla dolu. Sayın kaymakamlığın sanırım bu konuda ilgili merciye baskı yaparak desteği olabilir. 5) Benim gibi doğa yürüyüşçülerinin gördükleri molozları fotoğraflayıp şikayet edebilecekleri , molozların toplanmasını sağlayabilecekleri bir mercinin iletişim bilgilerinin orman kenarlarına plaket halinde yetleştirilmesi ve sosyal medyadan paylaşılması yararlı olacaktır. Temiz bir orman ve molozsuz orman yolları için umarım bu bir başlangıç olur” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI