Bugun...



Gümüşlük Müzik Festivali'nde North Sea String Quartet hayran bıraktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde başlayan 18. Uluslar arası Gümüşlük Müzik Festivali’nin ikinci konserinde Antik Taş Ocağı sahnesinde sanatseverlerle buluşan Hollandalı North Sea String Quartet, kendi eserlerinden oluşan bir dünya müziği seçkisiyle izleyiciyi büyüledi.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2021 13:11

Gümüşlük Müzik Festivali'nde North Sea String Quartet hayran bıraktı

Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile sahne alan ve Hollanda'nın en tanınan yaylı dörtlülerinden biri olan North Sea String Quartet, çok yönlülükleri ve kendi bestelerini doğaçlama ile birleştiren müzik anlayışlarıyla, caz, folklor ve dünya müziklerini bir araya getirdi.  

 

GÜNEY AMERİKA, AFRİKA VE AVRUPA HALK MÜZİKLERİNİ ÇALDILAR

 

Grupta yer alan kemancılar Pablo Rodriguez ve George Dumitriu, viyolacı Yanna Pelser ve çellist Thomas van Geelen sahne aldı.  Klasik müzik geçmişlerinin yanı sıra Güney Amerika, Avrupa ve Afrika halk müzikleri, caz ve doğaçlamaya olan ortak tutkularıyla, yenilikçi tekniklerini, konserlerine taşıyan grup, festival sahnesinde izleyiciden büyük alkış aldı.

 

 

KENDİLERİNE AİT BESTELERİ SESLENDİRDİLER

 

Hollandalı müzisyenler konserde kendilerine ait Ponteio, Snow Suite, Intergalactic coffee break, Bodin’s Waltz, Pasific, Choroesque, Indecisive, Isa y Tanganillos seslendirirken zaman zaman eserlerin hikayelerinide anlattılar. Konserin sonunda Bodrumlu müzikseverler, North Sea String Quartet’in performansını ayakta alkışladı. Daha sonra tekrar sahneye gelen grup üyeleri, bu defa bis yaparak bestesi Michael McGoldrick’a ait “Paddy in the smoke” adlı eseri kendi düzenlemeleri ile seslendirdiler.

Festival 29 Temmuz 2021 tarihinde Güney Koreli sanatçı  Kisuk Kwon (Piyano) konseri ile devam edecek.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI