Bugun...



Görme engelliler bisiklet turuna çıktı, keyifli anlar yaşandı

Görme engelli bireyler için ilk kez bisiklet turu düzenlendi. Görme engelli bireyler yaşamları boyunca ilk kez bisiklete binme heyecanı yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2023 06:24

Görme engelliler bisiklet turuna çıktı, keyifli anlar yaşandı

Muğla’da 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Haftası kapsamında  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelsiz Kampüs Birimi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü iş birliği ile düzenlenen "Engelsiz Tandem (2 kişilik bisiklet) Bisiklet Turu" etkinliğine yaklaşık 50 görme engelli birey katıldı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Muğla İl Temsilciliği, , Hürpedal, Espedal, Morpedal Kadın Bisiklet Derneği, Gören Kalpler Eğitim Derneği, HEY Akademi, MSKÜ Bisiklet Topluluğu ve MSKÜ Engelsiz Spor ve Sosyal Yardımlar Topluluğu, etkinliğe destek verdi. Menteşe ilçesindeki Yeniköy Köy Meydanı ile MSKÜ Engelli Öğrenci Birimi arasında gerçekleşen etkinliğin "Bisikletle Farkındalık, Beyaz Bastonla Güvenlik!" sloganıyla, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlandığı belirtildi.

 

BİSİKLET SÜRMENİN KEYFİNİ YAŞADILAR

İki kişilik bisikletlerin arka bölümüne oturan  görme engelli bireyler önde oturan kişi bisikleti yönlendirirken, kendileride aynı zamanda bisiklet kullanmanın tadını çıkardı.

YAŞAMLARI BOYUNCA İLK KEZ BİSİKLETE BİNDİLER

Yapılan açıklamada "Etkinlikte, katılımcıların pilotları eşliğinde görme engelli katılımcıların yardımcı pilotları tarafından sürüldü. Bu etkileyici etkinlik, hem görme engelli bireylerin yaşadığı günlük engelleri anlama hem de bisikletle tanışma fırsatı sunarak katılımcıları bir araya getirdi. Turda, yaşamları boyunca ilk kez bisiklet süren görme engelli katılımcılar ile görme engellilerin günlük yaşamlarındaki zorlukları daha iyi anlamak isteyen diğer katılımcılar yer aldı. Bu deneyim, katılımcıların empati kurmalarına ve görme engelli bireylerin günlük hayatlarının nasıl olduğunu anlamalarına yardımcı oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve üniversite toplulukları, etkinliği desteklemek ve katılmak için bir araya geldi. Etkinliğin güvenli bir şekilde tamamlanmasında büyük rol oynayan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, bisiklet turu katılımcılarına öncülük etti ve etkinliğin düzenli bir şekilde ilerlemesine yardımcı oldu. Görme engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak ve toplumsal duyarlılığı geliştirmek için düzenlenen turun önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.” Denildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI