Bugun...



Gökova’nın kalbindeki Anastasiapolis Antik kenti gün ışığına çıkarılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kazı ve kurtarma çalışmalarına üç yıl önce başlanan Gökova’nın kalbindeki Anastasiapolis antik kentinde çalışmaların hız kazandığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-11-2022 13:03

Gökova’nın kalbindeki Anastasiapolis Antik kenti gün ışığına çıkarılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı Köyü sınırları içerisindeki Kissebükü Koyu’nda bulunan ve  22 Nisan 2019 tarihinde kazı ve kurtarma çalışmalarına başlanılan  Geç Antik dönem kaynaklarında Anastasiapolis olarak geçen Erken Hıristiyanlık dönemine ait kalıntılara sahip antik kentte Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan ve kazı başkanı Doç. Dr.Hatice Özyurt incelemelerde bulundu.

 

Özyurt açıklamasında yapılan ön kazı çalışmaları sonucu vaftizhane, kilise, kiliseye bitişik şapel ve hamam, konutlar, kule ve sarnıçların bulunduğu antik kent hakkında bilgi vererek “Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı kararlı kazı statüsünde yer alan Kissebükü Geç Antik Çağ Kenti’nde, son bir yıldır Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın desteği ile kazı çalışmaları devam ettiğini söyledi.

 

 

Kıyıdan 800 metre sahil şeridine sahip olan Kissebükü Geç Antik Çağ Kenti, 5. Ve 7. yüzyıl Bizans dönemine ışık tutacak bilgiler saklaması nedeniyle arkeolojik açıdan önem taşıdığı belirtilen antik kentin gün ışığına çıkarılması için 1 milyon TL. lik bütçe ayrıldığı belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI