Bugun...



Girit Adası'nda ard arda depremler

Akdeniz’de iiki hafta önce meydana gelen 5.8 lik depremde yaklaşık bin ev ve işyerinin yıkıldığı ve bir kişinin öldüğü Arkalochori kentinde bugün sekiz dakika ara ile 3.7 ve 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremler bazı hasarlı binaların yıkılmasına neden oldu, korku ve heyecan yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2021 11:47

Girit Adası'nda ard arda depremler

Akdeniz’deki Girit Adası’nda bugün saat 11.04’te meydana gelen 3.7 depremin sekiz dakika sonrasında yine aynı noktada meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremler korku ve heyecan yarattı.  Deprem yaklaşık üç hafta önce 5.8 lik depremin meydana geldiği ve bir kişinin ölmesine, onlarca kişinin yaralanmasında ve yaklaşık bin evin kullanılamaz hale geldiği Arkalochori kentine 5km. uzaklıkta meydana geldiği ve bazı hasarlı binaların yıkıldığı belirtildi.

 

DEPREMLER DEVAM EDECEK

 

Atina Gözlemevi Jeodinamik Enstitüsü Dr. Gerasimos Chouliaras bölgede artçı depremler olabileceğini ve bazılarının 6 şiddetinde veya daha büyük gerçekleşebileceğini belirtti.

 

ÇADIRLARDA YAŞAMAYI SÜRDÜRÜYORLAR


Son 23 gün içerisinde üç büyük depremin  meydana geldiği Girit Adası’ Arkolochori kentinde yaşayanların önemli bölümlerinin yaşamlarını stadyuma kurulan çadırlarda geçirmeyi sürdürdükleri belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




Etiketler : girit deprem

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI