Bugun...



Fatma Girik’in adı Torba Mahallesi'nde park ve sokakta yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken tedavi gördüğü İstanbul’da yaşamını yitiren Yeşilçam’ın efsane ismi Fatma Girik’in adı yaklaşık 30 yıl yaşadığı Torba Mahallesi’nde bir parkta ve sokakta yaşayacak.

facebook-paylas
Tarih: 03-02-2022 17:09

Fatma Girik’in adı Torba Mahallesi'nde park ve sokakta yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul’a giden ve özel bir hastanede coronavirüs nedeniyle 79 yaşında yaşamını yitirdikten sonra Bodrum’un Torba Mahallesi Mezarlığı’nda geçtiğimiz hafta Cuma günü toprağa verilen Fatma Girik’in  adının yaşadığı mahalledeki bir sokakta ve parkta yaşatılmasına karar verildi. Torba Mezarlığı’nda 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilen Fatma Girik için bugün düzenlenen Bodrum Belediyesi Meclisi Olağan Toplantısı’nda karar alındı.

Bodrum Belediyesinin Şubat ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından Torba Mahallesi İnönü Caddesi batısındaki parka Fatma Girik Parkı ve 3015. Sokak’a Fatma Girik Sokak isminin verilmesi tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. 

 

 

Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı konuşmada “Değerli sanatçımızın ismini çok sevdiği Bodrum’da, çok sevdiği Torba’da yaşatacağız. İçerisinde 2 tenis kortu, 1 basket sahası, 1 çocuk kütüphanesi bulunan parka Fatma Girik ismini veriyoruz. Bu parkın daha önce ismi yoktu. Yanından geçen sokağa da Fatma Girik Sokak ismini veriyoruz.” diye konuştu. 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI