Bugun...



Evinin önünde öldürülen yaban domuzu için sert tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Muğla çevre Platformu Sözcüsü Umay Karabaş evinin önünde site içerisinde vurularak öldürülen domuz için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2021 17:09

Evinin önünde öldürülen yaban domuzu için sert tepki gösterdi

Karabaş “Yaşam hakkı, barınma ve beslenme hakkı tüm canlılar için ortak ve vazgeçilmez. Bu görüşlerimi komşularıma, site çalışanlarına, site yönetimine defalarca dile getirdim. Öbür canlıların da yaşam hakkına müdahale etmeden tedbir alabiliriz. Barış içinde yaşamanın onlarca yolu var. Bunu yapan veya yapanların bulanarak cezalandırılmasını istiyorum. Bu akıl almaz bir vahşet çocukların gözü önünde bir cinayet işlendi” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi’nde yaşayan Muğla Çevre Platformu Sözcüsü Umay Karabaş evinin önünde ve site içerisinde bir domuzun vurularak öldürülmesine sert tepki gösterdi.

 

 

BU AKIL ALMAZ BİR VAHŞET, ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE CİNAYET İŞLENDİ

 

Karabaş yaptığı açıklamada “Site içerisinde evimin önünde ateş edilerek bir domuz öldürüldü. Yaşadığımız yerde, Bodrum yarımadasında hem yaban hayvanları, hem sokak hayvanları hem de evcil hayvanlarımızla beraber yaşıyoruz. Yaşam hakkı, barınma ve beslenme hakkı tüm canlılar için ortak ve vazgeçilmez. Bu görüşlerimi komşularıma, site çalışanlarına, site yönetimine defalarca dile getirdim. Öbür canlıların da yaşam hakkına müdahale etmeden tedbir alabiliriz. Barış içinde yaşamanın onlarca yolu var. Fakat ne yazık ki benim gibi düşünenlerden ve bu canlılardan rahatsız olan ve bu boyutlarda saldırganlaşabilen bir kesim var. Bu hayvanlara yaşam alanı bırakmayıp, sanki onlar bizimle yaşamayı tercih etmiş de bizim yaşam alanımıza gelmiş ve bizim de onları öldürme hakkımız varmış gibi gözümüzü kırpmadan elimize silah alıp güpe gündüz meskul meskende silah kullanıyoruz... Bu akıl almaz bir vahşet! Sitede çocukların gözü önünde bir cinayet işlendi” dedi.

 

 

DOMUZU VURANLARIN BULUNMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM

 

Karabaş olay yerine avukatını ve jandarmayı çağırarak domuzu vuran veya vuranların bulunması için yasal işlem başlattığını belirterek ”Avukatımla irtibata geçtim. Jandarmayı çağırdım ve olayı anlattım, kamera kayıtlarını incelediler. Ben tam evimin bahçe duvarının dibinde silah ateşlenmiş olmasından dolayı çok tedirgin ve endişeliyim. Ben domuzdaki kurşunun çıkarılarak incelemeye götürülmesi için avukatım aracılığı ile gerekli prosedürü başlatmıştım ifade için jandarma komutanlığına gittim, geri geldiğimde domuz apar topar ortadan kaldırılmış, olay yeri yıpranmıştı. Bu da ayrıca bir suç olduğu için bu hususta da şikayetçi oluyorum. Neticeten avukatımın yönlendirmesi ile hukuki süreci başlattık ve bundan sonra olay yargıda.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI