Bugun...



Eskişehir Yarı Maratonu’ndan 2 kupa 5 madalya ile döndüler

Eskişehir’de dün düzenlenen Eskişehir Yarı Maratonu ve 10 km. koşusuna katılan atletler 2 kupa ve 5 madalya ile döndü.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-08-2021 15:53:18 Tarih: 30-08-2021 15:32

Eskişehir Yarı Maratonu’ndan 2 kupa 5 madalya ile döndüler

Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nda başlayarak Ulusal Egemenlik ve Ziraat Caddeleri’nde devam eden yarışmalara 48 ilden yaklaşık 1450 sporcu katıldı. Milli atletlerinde katıldığı ve 21 km. ve 10 km. üzerinden düzenlenen yarışmalar yaklaşık 32 derece sıcak havada yapılınca bazı atletler yarışı terk etti, bazıları fenalık geçirdi. Sporcular rakiplerinden çok olumsuz hava koşulları ile mücadele etmek zorunda kaldı. Antrenmanlarını Bodrum’da sürdüren ve yarışmalara katılan atletlerden 71 yaşındaki Mehmet Yavuz Vural 10km. yarışmasında 3., 61 yaşındaki Yaşar Anter 3. (İZMAK) . , 16 yaşındaki Gaziemir Belediyesi Spor Klubü atleti  Mihraç Ayan büyükler kategorisinde 7. Ve 58 yaşındaki Veysel Uyanık yarı maratonda 4. Oldu.

 

Veysel Uyanık yaptığı açıklamada "Eskişehir Yarı Maratonu Türkiye'nin en önemli yarışmalarından biri halie geldi. Ulusal atletlerin ve ünlü kulüplerin katıldığı bir yarışta mücadele etmek bizim için çok önemliydi. Bodrum'da antrenman yaparak yüksek rakımda ve üstelik sıcak havada mücadele etmek bizim için zordu ama zoru başardık. Önümüzdeki hafta Balıkesir yol koşusundanda iyi derecelerle döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

 

Yarışmalardan sonra sporculara ödüllerini CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi. Bodrumlu atletler bu hafta sonunda Balıkesir’de yapılacak Uluslar arası İsmail Akçay yol koşusuna ardından 17-19 Eylül tarihlerinde Arnavutluk' un korca kentinde yapılacak olan Balkan Masterlar Atletizm Şampiyonası’na katılacak.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI