Bugun...



Elektrik enerjisini kullanmadan yaşamak mümkün. GES kurmak için harekete geçildi

Muğla Karyalılar Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi Başkanı çevreci aktivist Reşat Uygun yaptığı yazılı açıklamada Günümüzde elektrik enerjisi kullanmadan yaşamımızı sürdürebilmemiz mümkün değil. Oysa enerji tüketicileri olarak bizler çaresiz ve seçeneksiz değiliz. Dünyanın en temiz, en ucuz ve en sonsuz enerji kaynağı olan gün her gün ülkemizin üstünde ışımakta ve sonsuza dek de ışıklarını ve ısısını bize cömertçe sunacaktır” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-06-2022 21:25:57 Tarih: 02-06-2022 21:07

Elektrik enerjisini kullanmadan yaşamak mümkün. GES kurmak için harekete geçildi

Elektrik zamlarına ard arda gelen dev zamlar Muğlalı çevreci ve aktivistlerin sert tepkisine neden oldu. İlk etapta bin kişi bir araya gelerek Güneş Enerji Sistemi (GES) kurmak için Muğla Karyalılar Yenelinebilir Enerji Üretim Kooperatifi kuruldu. Kooperatif Başkanı çevreci ve aktivist Reşat Uygun “Elektriğe çarpılmak istemiyoruz. Güneş santrallerini halkımız ile birlikte kurup, enerji şirketlerinin vahşi sömürüsünden kurtulacağız. Elektrik için fatura ödemeyeceğiz. Günümüzde elektrik enerjisi kullanmadan yaşamımızı sürdürebilmemiz mümkün değil. Oysa enerji tüketicileri olarak bizler çaresiz ve seçeneksiz değiliz. Dünyanın en temiz, en ucuz ve en sonsuz enerji kaynağı olan gün her gün ülkemizin üstünde ışımakta ve sonsuza dek de ışıklarını ve ısısını bize cömertçe sunacaktır. Elektrik enerjisi sermayenin elinde sömürü kaynağına dönüştü” diye konuştu.

Muğla’da elektrik ücretlerine ard arda gelen zamlar çevrecileri ve doğa tutkunlarını harekete geçirdi. Elektrik zamlarına tepki veren Muğlalılar, Muğla Karyalılar Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’ni kurdu.

 

ENERJİ TÜKETİCİLERİ OLARAK ÇARESİZ VE SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ

 Kooperatif Başkanı  Reşat Uygun yaptığı açıklamada Günümüzde elektrik enerjisi kullanmadan yaşamımızı sürdürebilmemiz mümkün değil. Oysa enerji tüketicileri olarak bizler çaresiz ve seçeneksiz değiliz. Dünyanın en temiz, en ucuz ve en sonsuz enerji kaynağı olan gün her gün ülkemizin üstünde ışımakta ve sonsuza dek de ışıklarını ve ısısını bize cömertçe sunacaktır” dedi.

 

ELEKTRİK ENERJİSİ BÜYÜKSERMAYENİN ELİNDE SÖMÜRÜ KAYNAĞINA DÖNÜŞTÜ

Uygun açıklamasında “İster doğayı kirleten kömür gibi, petrol gibi fosil kaynaklardan sağlansın, ister tüm canlılar için bir tehdit unsuru olan nükleer santrallerden elde edilsin, ya da akarsularımızı akamaz hale getiren HES'lerden alınsın elektrik enerjisi bugün tamamen büyük sermayenin elinde sonsuz ve sınırsız bir sömürü kaynağına dönüşmüş durumdadır. Her ay elimizi yakan elektrik faturaları, her gün kömür için yok edilen doğa, kesilen zeytin ve çam ağaçları bu soygunun boyutlarını gözümüzün önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

 

GELİN YÜZÜMÜZÜ GÜNEŞE DÖNELİM

Enerji tüketicileri olarak çaresiz ve seçeneksiz olmadıklarını belirten Uygun “Dünyanın en temiz, en ucuz ve en sonsuz enerji kaynağı olan güneş her gün ülkemizin üstünde ışımakta ve sonsuza dek de ışıklarını ve ısısını bize cömertçe sunacaktadır. Günümüzde evlerimizin, işyerlerimizin çatılarını güneş panelleri ile kaplayıp günlük ihtiyacımızı karşılayacak elektriğimizi kendimizin üretmesi mümkündür. İhtiyacımızın üstünde elektrik ürettiğimizde bunu satıp, kazanç elde edebilmek de mümkündür. Bunu yapabiliriz, bunu başarabiliriz. Belki evimizin, apartmanımızın, işyerimizin çatısı güneşten elektrik elde etmeye uygun olmayabilir.Belki maddi durumumuz bireysel olarak elektriğimizi üretecek çatı tesisi kurmaya yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle kooperatif kurduk. Bir başımıza başaramıyorsak birlikte başaralım. Sadece her fatura geldiğinde elimizi yakan elektrik faturalarından kurtulmak için değil, doğamızı korumak için, dünyamızı kirlenmekten kurtarmak için, kendi sağlığımızı korumak için yüzümüzü güneşe dönelim. Hedefimiz ilk aşamada 1000 kişi birlik olup 5 MW gücünde GES kurmak. Apartmanlarda yaşayan, uygun çatı alanı bulunmayan tek başına yatırım maliyetini karşılayamayan, bireysel GES tesisi işletmekten çekinenlerin sorunlarına çözüm olan enerji kooperatifimiz temiz ve ucuz enerjinin tabana yayılmasında önemli bir figür olarak kaşımızdadır.Enerji demokrasisi, enerji adaleti, topluluk tabanlı enerji üretimi için yenilenebilir enerji üretim kooperatifimiz ile kendi elektriğimiz kendimiz üreteceğiz. Güneş santrallerini halkımız ile birlikte kurup, enerji şirketlerinin vahşi sömürüsünden kurtulacağız. Elektrik için fatura ödemeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI