Bugun...



Ege’nin ortasında göçmen kurtarma operasyonu, 108 kişi kurtarıldı 4 göçmen kayıp

Ege’nin ortasındaki dünya jet sosyetesinin tatil cenneti Mikonos Adası yakınlarında bir teknenin batması sonucu yapılan operasyonda 108 göçmen kurtarıldı, 4 göçmenin kayıp olduğu belirtildi. Bu arada göçmenlere yönelik kurtarma operasyonu ile ilgili bilgi veren Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in attığı tweet’te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketlemesi dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 14:28

Ege’nin ortasında göçmen kurtarma operasyonu, 108 kişi kurtarıldı 4 göçmen kayıp

Ege’nin ortasındaki dünya jet sosyetesinin tatil cenneti Mikonos Adası yakınlarında fırtınaya yakalanan bir teknenin batması sonucu yapılan operasyonda 108 göçmen kurtarıldı, 4 göçmenin kayıp olduğu belirtildi.

 

112 GÖÇMENEN BULUNDUĞU YELKENLİ TEKNE FIRTINADA ALABORA OLDU

Yunanistan sahil güvenliğinin bugün yaptığı resmi açıklamada Mikonos yakınlarındaki Delos Adası’nın iki deni mili güneyinde bir teknenin fırtınada alabora olarak batmaya başlaması ile denize düşen göçmenlerin kurtarılması için operasyon başlatıldığı belirtildi. Sabaha karşı meydana gelen olayda şu ana kadar 108 göçmenin kurtarılarak Mikonos Adası’na getirildiği ve 4 göçmenin ise kayıp olduğu bilgisi verildi. Kurtarılan 108 kişiden 24'ü kadın, 21'i çocuk ve 63'ü erkek olduğu göçmenlerden 3’ünün durumunun ağır olması nedeniyle Mikonos Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıkları belirtildi.

 

 

Mikonos Belediye Başkanı  Konstantinos Koukas, yaptığı açıklamada  "Belediye olarak mağdur göçmenlere elimizden gelen tüm yardımları yapıyoruz, kayıp göçmenlerin ise aranmasına devam ediliyor” dedi.

 

MİTARAKİS SÜLEYMAN SOYLU’YU ETİKETLEDİ

Bu arada kurtarma operasyonu ve kayıp 4 göçmenin aranması ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak göçmenlerin batan teknesini paylaşan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketlemesi dikkat çekti.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI