Bugun...



Ege’de göçmen faciası, tekne battı 59 göçmen kayıp

Ege Denizi’ndeki Kafirea boğazı açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle batan teknede bulunan 68 göçmenden sadece 9’u kurtarılabildi. Kaybolan 59 göçmenin bulunması için denizden ve havadan kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-11-2022 12:49

Ege’de göçmen faciası, tekne battı 59 göçmen kayıp

Yunanistan’ın Doğu Ege kıyılarında bulunan Evia kenti Kafirea Boğazı açıklarında bu sabaha karşı bir göçmen teknesinin batması ihbarı ile Yunanistan ve Fronteks kurtma botları ve helikopterleri bölgeye hareket etti.

 

ADACIĞA ÇIKAN 9 GÖÇMEN KURTARILDI

İlk belirlemelere göre Mandilos  adacığı kayalığına çıkan 9 göçmen kurtarılırken çoğunun can yeleği olmadığı belirtilen 59 göçmen ise kayboldu. Tekne enkazının bulunamadığı ve sert rüzgarlara rağmen yaklaşık 30 millik bir alanda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yunanistan Sahil Güvenlik sözcüsü Nikos Kokkalas'ın Realfm 97.8 ‘e yaptığı açıklamada “Türkiye kıyılarından, İzmir'den hareket eden teknenin İtalya’ya gittiğini biliyoruz. Kurtarılanlar arasında Afganistan, İran ve mısır vatandaşları var, zorlu havca koşullarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI