Bugun...



Ege’de göçmen faciası : 22 göçmen yaşamını yitirdi

Ege’deki Midilli ‘de facia 17 göçmen yaşamını yitirdi, 9 kadın kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaybolan 15 göçmenin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Çuha Adası kayalıklarına çarparak batan yelkenli teknede ise 80 göçmen kurtarıldı 5 göçmen yaşamını yitirdi, 80 göçmen kurtarıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-10-2022 13:00:49 Tarih: 06-10-2022 12:16

Ege’de göçmen faciası : 22 göçmen yaşamını yitirdi

Ege’deki  Çuha Adası (Kythira) ile Midilli Adası’nda meydana gelen tekne ve bot batma olaylarında birisi çocuk 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

MİDİLLİ’DE 17 GÖÇMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Ege Denizi’ndeki Midilli Adası’nın Thermi kenti yakınlarındaki Petalidi yakınlarında bu gece yarısı batan göçmen botu için yapılan arama kurtarma çalışmalarında çoğu Afrika kökenli birisi çocuk 17 göçmenin cesedine ulaşıldı. Kurtarılan 9 kadın ise Midilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Midilli Adası’nın doğu bölgesinde batan botta yaklaşık 40 göçmenin bulunduğu belirtilirken bölgede Yunanistan sahil güvenlik botları, helikopterleri ve Fronteks arama ekiplerinin kaybolan en az 15 göçmen için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 

 

ÇUHA ADASINDA 100 GÖÇMENİN BULUNDUĞU TEKNE BATTI

Ege’deki Çuha Adası (Kythria) kayalıklarına dün gece  çarparak batan ve içerisinde 100 göçmenin olduğu belirtilen faciada ise 5 göçmen yaşamını yitirdi 80 göçmenin kurtarıldığı belirtildi. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI