Bugun...



Ecevit son yolculuğuna gözyaşları ve çiçeklerle içerisinde uğurlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki gün yaşamını yitiren Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan 75 yaşındaki Prof. Yıldız Ecevit bugün gözyaşları ve çiçekler içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Ecevit’in bir ay içerisinde yakalandığı lenfoma hastalığında çok hızlı yaşamını yitirdiğini belirten eşi mimar Öztan Ecevit “Bir ay içerisinde elimizden uçup gitti, ne diyebilirim ki” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2021 16:10

Ecevit son yolculuğuna gözyaşları ve çiçeklerle içerisinde uğurlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan Ankara ve Bilkent Üniversiteleri'nde Alman Edebiyatı, Avangard Edebiyat ve 20. yüzyıl dünya romanı alanlarında dersler veren evli ve bir çocuk annesi Prof. Yıldız Ecevit bir ay önce yakalandığı lenfoma hastalığından kurtulamayarak önceki gün yaşamını yitirdi.

 

SON KİTABINI BİR AY ÖNCE YAYIMLAMIŞTI

 

Son kitabını bir ay önce yayınlayan Ecevit’in Gölköy Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine eşi mimar Öztan Ecevit, kızı Ayşe Crane, torunu Josie Sera Crane ve yakınları katıldı. Cenaze törenine eşi ve yakınlarının çiçeklerle geldiği Ecevit gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

 

 

KIZI VE TORUNUNU TESELLİ ETTİ

 

Cenazede kızı ve torununa sık sık sarılarak teselli eden Öztan Ecevit Eşi Öztan Ecevit  yaptığı açıklamada “Lenfoma hastalığı eşimde bir yıl önce görülmüş ama durmuştu, son bir ay içerisinde aniden ağırlaştı, tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı, elimizden uçup gitti” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI