Bugun...



Dünya Süt Günü etkinliklerle kutlanıyor

Milas’ta Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda süt içen protokol üyeleri, sağlıklı yaşam için günde en az 2 bardak süt içme tavsiyesinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2021 10:38

Dünya Süt Günü etkinliklerle kutlanıyor

Milas Süt Birliği desteği ile Milas’a bağlı Ekinanbarı Mahallesi’ndeki Serdar Atabey’in hastalıktan ari sertifikalı çiftliğinde, Dünya Süt Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

Süt tüketimine dikkat çekilen etkinliğe  AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik, Milas Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney ve üreticiler katıldı.

 

Yetkililer yaptığı açıklamada  “118 binin üzerindeki büyükbaş, 80 bin civarında küçükbaş hayvan varlığıyla Milas, il genelindeki hayvan varlığının yüzde 40’ını karşılıyor. Bu anlamda, Milas süt üretiminin de öne gelen lokomotif ilçesidir. İlçemizdeki günlük süt üretiminin yüzde 60’ını üyeleriyle karşılayan Milas Süt Birliği’nin çalışmaları da sektör adına çok önemli” denildi.

Etkinlikte ayrıca  “İl genelindeki hastalıktan ari işletme sayımızı bir yılda 34’ten 84’e çıkardık. Ari işletme çalışmalarımızla hem üreticilerimize destek veriyoruz hem de tüketicilerimizin daha sağlıklı süt tüketmesini sağlıyoruz.  İl genelinde hayvancılıktaki hastalıklarla mücadele için aşılama çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Bunun yanı sıra üreticilerimize, çiftçilerimize fayda sağlayacak projeler üretiyor ve uyguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI