Bugun...



Dünya Dans Günü Bodrum’da bugün kutlanacak

Dünya Dans Günü Kutlamaları bugün Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde saat 18.30 ‘da gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2023 14:31

 Dünya Dans Günü Bodrum’da bugün kutlanacak

Konu ile ilgi açklama yapan Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci şunları söyledi.

 

***Uluslararası Dans Konseyi (CID-Unesco) tarafından 1982 yılında ilan edilen “29 Nisan Dünya Dans Günü”, dünyanın dört bir yanında rengârenk dans gösterileri eşliğinde kutlanırken, Müslüman ülkeler arasında tarihteki ilk kutlama Bodrum Dans Kulübü tarafından ilçemizde gerçekleşmiştir.

 

***2000 yılında başladığımız ilk kutlamadan bugüne kadar geçen 24 yıl içerisinde Bodrum’lu dansçılarımızın ulusal ve uluslararası yarışmalarda onlarca kez şampiyonluklarına şahit olduk.

 

***Bu yıl belgelerine kavuşan yeni dansçılarımız ile birlikte dans sporunda toplam 69 milli sporcu belgesi dağıtmamız, son 5 yıldır Türkiye Şampiyonu olmamız ve 2022 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından onlarca kupa ile dönmemiz bunun en güzel örneklerinden sadece birkaçı.

 

***4-5 yaşlarında başlayan ve şampiyonluk ile taçlanan bu yolculukta dansçılarımızın en büyük destekçisi olan velilerine, eğitmenlerine, kulüp başkanı meslektaşlarıma ve bir dansçının en büyük motivasyonu olan siz değerli izleyicilerimize desteklerinizden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

***Bodrum Kale Müdürlüğüne, Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerine ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a desteklerinden dolayı şahsım ve bu akşam gösteriye çıkma imkânı elde eden tüm dansçılar adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI