Bugun...



Dünya bisikletle, Muğla velespitle güzel

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Morpedal Bisiklet Derneği iş birliği ile Dünya Bisiklet Günü kutlandı. “Dünya Bisikletle Muğla’mız Velespitle Güzel” etkinliğine 50 bisikletçi katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2021 15:51:51 Tarih: 04-06-2021 15:45

Dünya bisikletle, Muğla velespitle güzel

Muğla’da Dünya Bisiklet Günü için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Morpedal Bisiklet Derneği iş birliği ile “Dünya Bisikletle Muğla’mız Velespitle Güzel” etkinliği düzenlendi. COVİD 19 tedbirleri kapsamında etkinliğe sınırlı sayıda bisikletçi katıldı. Kışla Parkında başlayan ve 50 bisikletçinin katıldığı etkinlikte bisikletçiler şehir merkezinde tur attı. Dünya Bisiklet gününde bisikletçiler renkli görüntüler oluşturdu.

Mor Pedal Derneği'nden yapılan açıklamada ise "Dünya Bisiklet Günü 2018 yılında BM tarafından 3 Haziran olarak kabul edilmiş. Bize her gün bisiklet günü ama bu defa biraz da bayram coşkusu kattık güne. Büyükşehir Belediyesi her zamanki gibi desteklerini esirgemedi ve günü güzelleştiren katkılarıyla yanımızda oldular. Varlıklarına sevgiyle, saygıyla teşekkür ediyoruz... Hangi partiden olursa olsun, her belediye kent halkına mutlu yaşam konforu sunmakla yükümlüdür. Hayatı güzelleştirecek dokunuşlar yapmak belediyelerin görevidir. Bu anlamda Muğla’da yaşıyor olduğumuz için şanslıyız. Ancak artan trafik kaosunu rahatlatmanın en doğru yöntemi bisikletli ulaşım farkındalığı için seferberlik niteliğinde çalışmalar yapmaktır. Umuyoruz ki yakın zamanda bir bisiklet birimi kurulur ve daha etkin, daha çözüm odaklı projelerle diğer illere örnek olunur. Morpedal, üstlendiği misyon gereği “ ailece” bisikletli olmanın artılarına vurgu yapar. Turumuza katılan beylerin ve çocukların varlığı ile çok mutlu olduğumuzu söylemek isteriz. Özellikle parkta oyunu bırakıp bizimle beraber pedallayan o minik çocuklardan “ hayatımın en heyecanlı günü“ haykırışına ortak olmak müthiş keyifliydi." denildi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI